Borusan Quartet'ten Bern'de Muhteşem Konser

Dışişleri Bakanlığı ve THY'nin katkılarıyla düzenlenen konser büyük ilgi gördü.

Borusan Quartet'in İsviçre'nin başkenti Bern'de verdiği konser, müzikseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

Türkiye'nin Bern Büyükelçisi İlhan Saygılı ve eşi Bengü Hun Saygılı'nın ev sahipliğinde, Zentrum Paul Klee Kültür Merkezi'nde düzenlenen konsere, Türkiye'nin Zürih Başkonsolosu Asiye Nurcan İpekçi, Cenevre Başkonsolosu Hüseyin Barbaros Dicle ile çok sayıda büyükelçi, yabancı misyon şefleri, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) İsviçre Başkanı Murat Şahin, İsviçre Türk toplumunun temsilcileri ve 300 civarında davetli katıldı.

Konser öncesi davetlilere seslenen İlhan Saygılı, Türkiye'nin en iyi oda müziği topluluklarından biri olan Borusan dörtlüsünü İsviçre'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Büyükelçi Saygılı, konserin Dışişleri Bakanlığı ve Türk Hava Yollarının (THY) katkılarıyla düzenlendiğini ifade ederek, 'Borusan dörtlüsünün değerli üyeleri bu akşam sergileyecekleri Anadolu ve Batı melodilerini klasik formlarla harmanlayan performanslarıyla, müziğin evrensel dilinin kültürel sınırların ötesine nasıl geçtiğini ortaya koyacaklar.' dedi.

Saygılı'nın konuşmasının ardından, kemanda Esen Kıvrak ile Olgu Kızılay, viyolada Efdal Altun ve viyolonselde Çağ Erçağ'ın sahne aldığı konserde, Piazzola'nın başyapıtlarından 'Buenos Aires'te Dört Mevsim'in yanı sıra bir çok eser yorumlandı.

Topluluğun İlyas Mirzayev'in 'Sarıkamış Türküsü' adlı eserini seslendirmesi ise salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Konserin sona ermesinin ardından davetlilerin dakikalarca ayakta alkışlaması üzerine Borusan Quartet'in üyeleri tekrar sahne alarak, Oğuzhan Balcı'nın 'Nihavend Longa' adlı eserini icra etti.

Öte yandan, Büyükelçi Saygılı'nın eşi Bengü Hun Saygılı, konser bitiminde topluluk üyelerine çiçek takdim etti. Konser öncesinde de davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Topluluk, 2010'da ilki düzenlenen Andante Dergisi Klasik Müzik Ödülleri'nde 'Yılın Oda Müziği Topluluğu' ödülü ile New York Carnegie Hall'da gerçekleşen 2010 ICMEC Uluslararası Oda Müziği Topluluğu Yarışması'nda birincilik ödülünün sahibi oldu.
Kaynak: AA