Bir Günlüğüne Asker Olup Terhis Belgesi Aldılar

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı, Engelliler Haftası nedeniyle 6 engelli vatandaşa bir günlük temsili askerlik yaptırarak terhis belgelerini verdi.

Bir Günlüğüne Asker Olup Terhis Belgesi Aldılar
Aileleriyle birlikte İl Jandarma Komutanlığı bahçesine gelen 6 engelli vatandaş, üniformalarıyla birlikte saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okuduktan sonra Türk bayrağı ve üzerindeki silahlara ellerini basarak yemin etti.

İl Jandarma Komutan Yardımcısı Dr. Semih Bulut’un da katıldığı törende günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı yapan Personel Asteğmen Yusuf Alipaşaoğlu, “Kahraman silah arkadaşlarım” diyerek başladığı konuşmasında, “Jandarma Genel Komutanlığının bir ferdi olmaktan gurur duyun. Türkiye Cumhuriyeti sizlerin omuzlarında daima yükselecek, bayrağımız kutsal vatan topraklarının üzerinde sonsuza dek dalgalanmaya devam edecektir. Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur” dedi.

Askeri personel eşliğinde yemin eden temsili askerler ve ailelerine daha sonra çeşitli ikramlarda bulunuldu. Burada askerler ve aileleriyle bir süre sohbet eden Komutan Yardımcısı Yarbay Dr.Semih Bulut, temsili askerlik yapan engelli vatandaşlara terhis belgelerini takdim etti.

Ailelerin bu anları cep telefonlarına kayıt ederek ölümsüzleştirdiği törende bir rütbeli askerin yemin törenine katılan yürüme engelli 21 yaşındaki Burak Karakoç’u kucağında alana kadar taşıması dikkatlerden kaçmadı.
Kaynak: İHA