BEÜ'de '7. Kariyer Günleri'

Bitlis Eren Üniversitesince düzenlenen '7. Kariyer Günleri' başladı.

Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen kariyer günlerinin açılış programında konuşan BEÜ Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, programa katılanlara teşekkür ederek, ilk önce kariyerin ne olduğunun bilinmesi gerektiğini belirtti.

Kariyer kelimesinin, farklı dillerde farklı anlamlar taşıdığını kaydeden Rektör Yardım, şöyle konuştu:

'Ama genel olarak bir noktadan belirli bir noktaya gelmek ve getirmek anlamını taşıyor. Hiç kimse belirli bir noktaya tesadüfen gelmiyor. Burada ciddi emek, zaman harcama ve dirsek çürütme vardır. Her birey aslında bir dünyadır. Herkes kendi dünyasını değiştirerek farkındalık oluşturabilir. Ümit ediyorum bu etkinlik herkes için faydalı olur. Bu duygu ve düşüncelerle herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.'

Programa konuşmacı olarak katılan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Zülfikar ise, kariyerin önemli olduğunu, insanların doğru bilgiyi hayata yansıtarak kariyere ulaşabileceğini ifade etti.

Üniversitelerin 13. yüzyılda feodal bir kurum olarak kurulduğunu, zenginlerin bağışları ve dini kurumların desteğiyle ayakta kaldığını anımsatan Zülfikar, şunları kaydetti:

'19. yüzyılda sanayileşme, bilimsel ilerleme ve savaş teknolojileri sonucu araştırma üniversitelerine dönüşmüştür. Son dönem üniversiteleri ise toplumla bütünleşen, orta sınıfa dayalı, seçkinci olmayan kitle üniversiteleridir. Bilginin en önemli üretim faktörü olduğu günümüzde bilginin üretimi, dağıtımı, kullanımı ve bunların ekonomik ve sosyal hayata uygulanmasında üniversitelerin önemli rolü vardır. Üniversiteler, topluma hizmet için vardır. Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettikleri ve evrensel değerleri paylaştıkları ölçüde yaşam sürelerini uzatır, paydaşları tarafından saygın olarak kabul görürler.'

Daha sonra Rektör Yardım, Zülfikar'a anı plaketi takdim etti.

Program, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Halk Dansları Topluluğu halay gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: AA