Balıkesir'de Engellilerin Askerlik Sevinci

Balıkesir’in Edremit İlçesinde 19. Motorlu Piyade Tugay’ında 79 engelli, temsili askerlik uygulaması kapsamında yemin etti.

Balıkesir'de Engellilerin Askerlik Sevinci
19. Motorlu Piyade Tugayında düzenlenen törende 79 engelli üniforma giyerek yemin etti. Yemin törenine Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, 19 Motorlu Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı P. Kur. Albay Mahmut Altun, Edremit Belediye Başkan Vekili Ahmet Özkoca, Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Recep Eser, engelli vatandaşları aileleri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenlerde ilk olarak 79 engelli vatandaş yemin ederek asker oldular. Yemin etmek için hazır bulunan engelliler adına Hasan Pembegül bir konuşma yaptı. Daha sonra 19. Motorlu Piyade Tugayı Komutanı P. Kur. Albay Mahmut Altun bir konuşma yaparak “Bize bu gün yüreğiniz ile nasıl asker olunacağını gösterdiniz. İşte Türk evladı budur. Asker doğar, asker ölür” dedi.

Konuşmalardan sonra 19. Motorlu Piyade Tugayı Askeleri ile temsili askerlik görevi yapan 79 engelli resmi geçit yaptı. Törenlerin sona ermesinden sonra protokolünde iştirakiyle toplu hatıra fotoğraflı çekildi. Engelli gençlerin yemin merasimi izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Temsili askerlik uygulamasına katılan engelli Hasan Pembegül, “48 yaşındayım. Bugüne kadar engelli olduğunu için askere gidememenin bir ezikliğini içimde devamlı hissetmişimdir. Bu ezikliği bu gün giderdim. Bir asker teskeresi aldım. Çok mutluyum. Biliyorum ki burada ordumuzun durumunu da gördüm. Askerlerimizin durumunu da gördüm. Burada şunu anladım ki Türk ordusu güvenilebilecek tek ordu” dedi.

Kaynak: İHA