Asırlık çınarlar 9. kez 'kitap açtı'

Kocaeli’de başlayacak olan 9. Kitap Fuarı’nın tanıtım etkinlikleri kapsamında İzmit’in en işlek caddesi olan Yürüyüş Yolu’nda ağaçlara kitap asıldı.

Asırlık çınarlar 9. kez 'kitap açtı'
Türkiye'nin en büyük kitap fuarı olma özelliğini taşıyan Kocaeli Kitap Fuarı, 13 Mayıs tarihinde kapılarını kitapseverlere açacak. Fuarın tanıtım etkinlikleri kapsamında İzmit ilçesinin en işlek caddesi olan Yürüyüş Yolu üzerindeki tarihi çınarlara kitap asıldı. Ağaçlara asılan kitapların ücretsiz olarak dağıtıldığı etkinlikten vatandaşlar da memnun kaldı. Ağaçlara asılan 5 bin kitap okula giden öğrenciler ve diğer vatandaşlar tarafından birkaç dakika içinde toplandı. Kimi vatandaşlar yüksek dallara asılan kitapları alabilmek için uzun sopaları kullandı. Ortaya eğlenceli görüntüler çıktı.

Etkinlikte konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kitap medeniyetlerin anasıdır. Kitapları önemsiyoruz. Kitap bizim için insanlık için huzur için çok önemli olduğuna inanıyorum. Tabi ki de kitapların anasına son kitabımız, Allah'ın bize gönderdiği, bize hediye ettiği Kuran- ı Kerime de dikkat çekmek istiyorum. İnsanlık tarihi boyunca bilim adamlarının, şairlerin yazdığı milyarlarca kitap var. Hep bunlar medeniyetlerimizi aydınlatmış kitaplardır” dedi.

“Kitapsız bir medeniyet düşünemiyorum”

Bu sene 9. yapılacak olan Kitap Fuarı ile ilgili konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Bizim de bu yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak 9. kez Kitap Fuarını düzenliyoruz. Kitap fuarımıza ilgi çok büyük. Bundan dolayı sevinçliyiz. İnsanların kitaplara olan ilgisi her geçen gün artıyor. Bu beni büyük bir ölçüde umutlandırıyor. Kitapsız bir medeniyet düşünemiyorum. Kitapsız bir hayat karanlık. Kitap demek ışık, aydınlık demektir. Bu yüzden açılışını yapacağımız kitap fuarının insanlara ışık vereceğini, bilgi vereceğini gönülden inanıyorum. Buna da dikkat çekmek içinde bu güzel yürüyüş yolumuzda ‘Ağaçlar Kitap Açtı' diyoruz. Etkinlikle kitaba aşkı, sevgisi olan insanlar buraya gelsin ve birer kitap alsın. Hem insanlarımıza hatıra oluyor hem e kitap fuarımıza dikkat çekiyoruz. İnşallah yarın fuarımızın açılışını hep birlikte yapacağız. İnanıyorum ki bu yıl 1 milyon katılımcının gelmesini bekliyorum. Ben sınırda koymuyorum, insanlarımız gelsin” diye konuştu.

“40 yaşımdan sonra kitap okumaya başladım, herkese tavsiye ediyorum”

40 yaşından sonra kitap okumaya başladığını belirten Kemal Can, “Bu sene gördüğünüz gibi 3 metrelik sopalarla geldik. Geçen sene de bu etkinliğe katıldım ve ayağım kitap toplarken enfeksiyon kaptı, ağaçlara çıkmaktan. Bu sene tedbirli geldim. Herkese kitap okumayı tavsiye ediyorum. Ben 40 yaşımdan sonra kitap okumaya başladım” diye konuştu

Öte yandan, vatandaşlar asırlık ağaçlara asılan kitapları alabilmek için sabahın erken saatlerinde alanda yerini aldı.
Kaynak: İHA