Artvin'de Kültür Yarışması

Artvin’de, '5.Ufka Yolculuk Kültür Yarışmasında' dereceye girenlere ödülleri verildi.

Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından bu yıl 5. düzenlenen Kur'an-ı Kerim meali bilgi yarışmasının ödül töreni Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Ufka Yolculuk İl Temsilcisi Hüseyin Kantar, burada yaptığı konuşmada, kent merkezi ve ilçelerde yarışmaya büyük ilgi gösterildiğini belirterek yarışma sayesinde adayların Kur'an-ı Kerim okuma fırsatı bulduğunu söyledi.

Amaçlarının Kur'an-ı Kerim'i anlayarak okuma konusunda farkındalık oluşturmak ve anlayarak okunan Kur'an-ı Kerim'i hayata tatbik edilmesinin teşvik etmek olduğunu belirten Kantar, 'Yarışmamız okuma alışkanlığının istenen düzeyde olmadığı günümüzde, okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayata yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın sahih kaynaklarıyla buluşmasına bir nebze de sağlamaktadır.' dedi.

Din görevlilerinin Kur'an-ı Kerim okuduğu programda Artvin Belediyesi Tasavvuf Musikisi Korosu'nun ilahi dinletisi ilgiyle dinlendi.

Yarışmada dereceye giren yarışmacılardan il birincisine umre ödülü verilerken, ilçe birincilerine de çeşitli hediyeler verildi.

Programa, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, bazı kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA