'Anadolu'da Selçuklu Dönemi' Panel Ve Sergisi

Ödemiş ilçesinde, Ödemiş Belediyesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) iş birliğiyle 'Anadolu’da Selçuklu Dönemi' adlı panel ve dönemin özelliklerini yansıtan sergi düzenlendi.

Birgi Derviş Ağa Medresesi'nde düzenlenen panelde konuşan İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, “Birgi’de olmak çok daha farklı bir anlam ifade ediyor. Selçuklu ile atılan temel olmasa Aydınoğulları olmazdı, Aydınoğulları olmasa Birgi de olmazdı.” dedi.

Anadolu'nun vatan olma özelliğine Selçuklu döneminde kavuştuğunu belirten Gökçe, Selçuklu'nun Türklük ve İslamla yoğrulan bir medeniyet inşa ettiğini söyledi.

İKÇÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sema Küskü de Birgi’yi başkent yapan Aydınoğulları Beyliği’nin taşıdığı Selçuklu izlerine dikkati çekti.

İKÇÜ Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Cahit Telci ise Aydınoğulları Beyliği’nin Birgi’ye yerleşme süreciyle ilgili bilgilendirme yaptı.

Panelin ardından Anadolu’da Selçuklu izlerini taşıyan karma serginin açılışı gerçekleştirildi.

Bir hafta boyunca Dervişağa Medresesi’nde devam edecek serginin açılışını Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu gerçekleştirdi.

Kaynak: AA