AK Parti Siyaset Akademisi 60 Bin Mezun Verdi

Farklı fikir ve siyasal eğilimlerde olan 60 binden fazla vatandaş, 20082017 arasında AK Parti'nin Siyaset Akademisi'nde eğitim gördü.

AK Parti Ar-Ge Başkanlığı'nın organizasyonuyla 2008'den bugüne kadar düzenlenen Siyaset Akademisi'nde farklı fikir ve siyasal eğilimlerdeki 60 bini aşkın vatandaş eğitim aldı.

AK Parti Ar-Ge Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla 2008'de faaliyete geçen Siyaset Akademisi'nde, AK Parti'ye kurumsal bir kimlik kazandırma ve parti mensupları arasında dil birliği sağlamanın amaçlandığı belirtildi.

Siyaset Akademisi'nin vatandaşlara hem siyasal hem de kültürel donanım kazandırarak bu sayede siyasi hassasiyetleri olan sorumluluk sahibi bireylerin yetişmesini kendisine görev edindiği ifade edildi. Bu doğrultuda hizmet veren akademide 2008-2017 arasında farklı fikir ve siyasal eğilimlerden 60 bini aşkın vatandaşın eğitim görme imkanı bulduğu bildirildi.

11 Temmuz 2016'da Başbakan Binali Yıldırım'ın açılış dersi ile 17. Dönemi başlayan Siyaset Akademisi'nin 35 il ve yurt dışında Brüksel'de olmak üzere 41 noktada eğitimlerinin tamamlandığı aktarıldı.

Son döneminde 10 bine yakın katılımcının eğitim gördüğü akademinin, akademisyenler, siyasiler, kanaat önderleri ve uzmanlarının katkıları ile hazırlandığı ve uygulandığı vurgulandı.

AK Parti Siyaset Akademisi'nde eğitim görmenin, bundan sonraki dönemlerde, kişilerin AK Parti teşkilatlarında görev alma sürecinde önemli bir farklılık oluşturacağı da belirtildi.

AK Parti Ar-Ge Başkanlığı'nın Siyaset Akademisi'nin yanı sıra AK Kütüphane ile de eğitim, araştırma ve geliştirme faaliyetleri gerçekleştirdiği hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'AK Kütüphane kuruluş çalışmalarından bugüne yerli ve yabancı bilgi kaynaklarını koleksiyona katmakta ve okuyucularına hizmet vermektedir. Koleksiyonda kitapların yanında, ansiklopediler, sözlükler, almanaklar, kronolojiler, rehberler gibi referans kaynakları, basılı ve elektronik süreli yayınlar, VCD-DVD'ler, tezler, makaleler ve raporlar bulunmaktadır. 2009 yılında 3 bin 500 bilgi kaynağıyla hizmet vermeye başlayan kütüphane, 2016 yılı sonunda koleksiyondaki bilgi kaynağı sayısını 20 bine ulaştırmıştır. Her geçen gün içerik açısından koleksiyonumuz zenginleşmektedir.'

AK Kütüphane'de FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşların hatırasını yaşatmak üzere bir köşe kurulduğu anımsatılarak, şunlar kaydedildi:

'Kurmuş olduğumuz köşemiz ile şehitlerimizin anılarını yaşatmakta ve gelecek nesillere bir ders olmasını sağlamak için şehit ve gazilerimiz için önem arz eden eşyaları ile o gece yanında bulunan eşyalar sergilenmekte aynı zamanda vizyon görüntüleri ile 15 Temmuz gecesi yaşanalar yazılı ve görsel olarak sunulmaktadır. Ar-Ge Başkanlığı olarak şehit aileleri ve yakınlarıyla bire bir kurulan temaslar sonucunda çok özel görüntüler elde edilmiştir. Ayrıca bugüne kadar Türkiye'de çıkarılmış dokümanlar da yer almaktadır.

Projelendirdiğimiz Sesli Kütüphane çalışmalarımız, engelli vatandaşlarımıza da erişim imkanı sağlamak adına çok önem verdiğimiz bir proje olarak hayata geçecektir. Ar-Ge Başkanlığı, hem sosyal ve siyaset bilimleri alanında yapılacak bilimsel çalışmaları desteklemek hem de AK Kütüphanenin tanıtımını yaparak, bilim insanları tarafından kullanılırlığını artırmak amacıyla 'Sosyal Bilimler Teşvik Ödülü' vermektedir.'

Kaynak: AA