Adana'da 13,5 Ton Kaçak Ceviz İçi Ele Geçirildi

Adana Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, Adana'da 13,5 ton kaçak ceviz içi ele geçirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Gümrük Muhafaza ekiplerince Habur Sınır Kapısı’ndan giren ceviz içi yüklü tıra risk analizi kapsamında Araç Takip Sistemi mobil ünitesi takıldı.

Tırın, Bakanlık Komuta Kontrol Merkezi ve ilgili gümrük idareleri tarafından mobil ünite vasıtasıyla varış noktası olan İçel Serbest Bölge'ye kadar takip edilmesi planlanırken, İçel'in Tarsus ilçesi yakınlarında cihazdan alınan sinyal aniden kesildi.

Bunun üzerine, İçel Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne bağlı mobil ekipler, aracın bulunduğu bölgeye yönlendirildi.Ekipler, olay yerine ulaştıklarında aracı otoyol kenarında yanmış ve kullanılamaz halde buldu.

Tır sürücüsü A.D. ifadesinde, aracın seyir halindeyken aniden alev aldığını, itfaiyeye haber verdiğini fakat aracın içindeki cevizleri yanmaktan kurtaramadığını belirtti.

Şoförün çelişkili ifadelerinden şüphelenen ve cevizin alıcısıyla yapılan görüşmede edinilen bilgiler üzerine harekete geçen ekipler, kaçak cevizlerin Seyhan yakınlarında bir depoda bulunduğunu tespit etti. Depoda yapılan aramada 13 ton 560 kilo ceviz içi ele geçirildi.

Cevizleri satmaya çalışan S.M. ve M.M. ile tır sürücüsü S.D, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefetten gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Kaynak: AA