4. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Ve Senaryo Yarışması'nda Bu Yıl Toplam Ödül 100 Bin TL

Siyer Vakfı’nın organize ettiği ve bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film ve Senaryo Yarışması’nda bu yıl toplam ödül tutarı 100 Bin TL.

4. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Ve Senaryo Yarışması'nda Bu Yıl Toplam Ödül 100 Bin TL
“En Güzelin Sözleri” başlığıyla gerçekleşecek olan yarışma öncesinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısına AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mehmet Ali Pulcu, Halis Dalgıç, Siyer Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, senarist ve yönetmenler katıldı.

Hz. Muhammed’in (s.a.v.) çağlar öncesine ait sözlerinin senaryolara dahil edilerek sinema aracılığı ile kitlelere ulaştırılması hedeflenen yarışmada konuşan Siyer Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Türkiye genelinde 82 proje ile Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) hayatını yad etmeye çalıştıklarını belirtti.

Kaya, 2014 yılında “Seni Anlamayan Yürek Kalmasın” başlığıyla yola çıktıkları kısa film serüveninin sınırları aşarak yurt dışına da açıldığını söyledi.



“Daha fazla kucaklaşmalıyız”

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Pulcu, 10 yıldır sinema dersleri verdiğini ancak böyle bir projeyi ilk kez duyduğunu dile getirerek, “ Bu alanda yeniyiz. Fakat çok kuvvetli örneklerini gördük. İnsanlık için küçük Müslümanlık için büyük bir adım olsun” dedi . AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalgıç da insanlığın birbirini daha fazla kucaklaşması gerektiği bir dönemden geçildiğini hatırlatarak, “ Bizim en büyük çıkmazımız belki de Peygamber Efendimiz’i (s.a.v.) her birimizin tanıdığını düşünüyor olmamız ancak onu anmaktan çok anlamaya ihtiyaç duyuyoruz. İnsanlık için birbirimizi daha fazla kucaklamalıyız. Ortadoğu’nun hali belli. Bu projeye destek veren kardeşlerimizi tebrik ediyorum. İletişimin zirve yaptığı bir dönemde onu tanımaya bir nebzede olsa katkı sağlayacak emek sarf eden herkesi tebrik ediyorum. Düşmanlıkların arttığı, insanların birbirine acımadığı, kıydı bir dönemdeyiz. Düşmanlıkları değil kardeşlikleri kucaklayacak her projede inşallah bir araya geleceğiz. Kültür Bakanlığımız zaten destek veriyor. Cumhurbaşkanımıza’da ileteceğiz” dedi.



Türkiye’de ve Dünyada ilk

Türkiye’de ve dünyada bir ilk olma özelliğine sahip olan yarışma, 2014 yılında 50 filmin katılımı ile başlamış, toplam 35 bin TL ödül dağıtılmıştı. Geçtiğimiz yıl 143 filmin katılımı ile 3.’sü gerçekleştirilen yarışmada dereceye girenlere toplam 65 Bin TL ödül dağıtıldı. Düzenlenen ödül töreni ulusal ve uluslararası televizyonlar ve sosyal medya aracılığıyla canlı olarak milyonlarca kişiye ulaştı. Ödül töreni sonrasında uzun süre ulusal ve uluslararası basında kendisinden söz ettiren Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması benzer organizasyonların yapılması için birçok sivil toplum kuruluşuna örneklik teşkil etti.

3 Dilde Tanıtım

YarışmaTürkçe, İngilizce ve Arapça tanıtımlarla web sitesi ve sosyal medya kanalları ile de desteklenecek. Son başvuru tarihi kısa film ve animasyon için 31 Aralık 2017, senaryo için 30 Eylül 2017 olan ve çok sayıda ülkeden yönetmenlerin ve senaristlerin katılımının beklendiği yarışmanın gala ve ödül töreni 18 Şubat 2018’de yapılacak. İki aşamalı değerlendirmenin yapılacağı, kurmaca ve animasyon türünde eserlerin kabul edileceği kısa film yarışması iki ayrı kategoride, senaryo yarışması ise tek kategoride değerlendirilecek.

Jüride Kimler Var?

Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışmasının ön jüri ve jüri heyetinin belirlendiği isimler şu şekilde: Abdulhamit Güler, Eda Tezcan, İhsan Kabil, Kubilay Erkan Yazıcı, Seyid Çolak, Sinan Sertel’in değerlendirip finalistleri belirleyeceği yarışmanın derecelendirmesini yapacak olan ana jüri heyeti ise yine uluslararası isimlerden oluşuyor. Ali Osman Emirosmanoğlu, Atalay Taşdiken, Bahadır Yenişehirlioğlu, Elçin Musaoğlu (Azerbaycan), Emat Bornat (Filistin), Sibel Eraslan, Şafak Tavkul.

Toplam 100 Bin TL Ödül

Uluslararası bir kimlikle tüm dünyadan filmler ve senaryolar kabul edecek olan yarışmada dereceye girenlere toplam 100 Bin TL ödül dağıtılacak Dereceye girenlere verilecek ödül miktarları ise şu şekilde: “ Birincilik Ödulu: 30 Bin TL, İkincilik Ödulu : 20 Bin TL, Üçunculuk Ödulu: 10 Bin TL, Kısa Film Sponsor Özel Ödülü: 7 Bin TL, Kısa Film Mansiyon Ödulu : 5 Bin TL, Kısa Film Juri Özel Ödülu : 4 Bin TL, Kısa Film Siyer Vakfı Özel Ödülü: 4 Bin TL.
Kaynak: İHA