Zırhlı Birlikler'de Yemin Töreni

Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan 22. dönem 33 sözleşmeli er için yemin töreni düzenlendi

Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan 22. dönem 33 sözleşmeli er için yemin töreni yapıldı.

Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında düzenlenen yemin törenine, Tank Eğitim Alay Komutanı Tank Albay Yolaç Erdur ve temel askerlik eğitimini tamamlayan askerlerin yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, tümen sancağının tanıtılmasının ardından askerler, ellerini, etrafında sıralandıkları masaların üstünde bulunan Türk bayrağı ile silahların üzerine koyarak yemin etti.

Albay Erdur, başarılı askerlere katılım belgesi, ailelerine ise hediye takdim etti.

- 'Artık kutsal görev sırası sizde'

Erdur, burada yaptığı konuşmada, vatani görevlerini yerine getirmek için yurdun dört bir yanından gelen gençlerle gurur duyduğunu söyledi.

Yemin eden sözleşmeli erlere başarılar dileyen Erdur, 'Bu yeminle sizler milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı, şeref ve namustur.' diye konuştu.

Şeref ve namusun, Türk ulusu için hava, su, toprak kadar kutsal olduğunun altını çizen Albay Erdur, şunları söyledi:

'Komutanınız olarak ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum. Kahraman 22. dönem sözleşmeli erler, asla unutmayınız ki dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden birisi, aynı zamanda Türk ulusunun ayrılmaz bir parçası ve daima ulusun hizmetinde olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, gücünü Atatürkçü düşünce sisteminden, mutlak itaate dayalı disiplin anlayışından, sarsılmaz birlik ve beraberlik ruhundan ve daha da önemlisi bağrından çıktığı yüce Türk milletinin ona olan güveninden ve sevgisinden almaktadır.'

Askerlik görevinin ileride herkesin çocuklarına, torunlarına bırakacakları manevi bir miras olduğunu vurgulayan Erdur, 'Artık kutsal görev sırası sizde. Silahlı Kuvvetlerimizin en genç Mehmetçikleri olarak sizlere güveniyor ve iyi birer asker olacağınıza yürekten inanıyorum. Ettiğiniz bu kutsal andın size, ailelerinize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce ulusumuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

- 'Kutsal emaneti devralmaktan şeref duyuyoruz'

Yemin eden erler adına konuşan Murat Arslan da askerlik görevinin üstün cesaret, fedakarlık, dürüstlük ve mutlak itaatle yerine getirilebileceğini söyledi.

Birliğe katıldıkları ilk gün komutanlarının kendilerine, 'Ailen seni bizlere vatani görevini yapman için emanet etti. Tek amacımız seni bugünkünden daha sağlıklı, daha olgun ve sana askerlik mesleğini sevdirerek yeni görevine göndermektir.' diye hitap ettiğini aktaran Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Dedikleri gibi de yaptılar. Bizleri kendi evlatlarından ayırmadılar. Bizlere 'sözleşmeli er' olmanın, silah arkadaşlığının, asker arkadaşlığının ne anlama geldiğini anlattılar. Gece gündüz demeden yanımızda oldular ve bugün bizleri siz komutanlarımın ve anne babalarımızın karşısına gururla çıkardılar. Bugün burada bizden önce vatanın birliğini ve bütünlüğünü korumak için canını seve seve feda eden ecdadımızın kutsal emanetini devralmaktan büyük gurur ve şeref duyuyoruz.'

Tören sonrası, yemin eden askerler aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdi.

- 'Bu göreve anne-babalar olarak hazırız'

Ailesiyle kavuşma sevinci yaşayan erlerden Ensar Koçoğlu, ailesini gururlandırdığı için mutlu olduğunu söyledi.

Askerin babası Mehmet Sait Koçoğlu da duygularını şöyle ifade etti:

'Evladımızın bu kutsal görevi yapması ve bu göreve canıyla hayatıyla kendisini adaması bizler için gurur verici. Mehmetçik ocağı bizim için her zaman baş tacıdır. Bizler de bu göreve anne babalar olarak hazırız, diğer evlatlarımız da hazırdır inşallah.'

Anne Mercan Koçoğlu ise vatani görevin kendisi için çok kutsal olduğunu, oğlunun üstlendiği görevden büyük sevinç duyduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA