Zifte Yapışan Yavru Köpeklere Yardım Eli

Edirne’de zifte yapışan 3 yavru köpek ve anneleri belediyenin Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı. Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağında tedavileri devam eden köpekler yeni yuvalarını arıyor.

Zifte Yapışan Yavru Köpeklere Yardım Eli
Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz günlerde gelen bir ihbar üzerine Devlet Hastanesi Selimiye Ünitesinde bulunan inşaat deposuna gitti. Depoda zifte bulanarak ölmek üzere olan 3 yavru köpek ve annelerini bulan ekipler, kurtarma çalışmalarına başladı.

Titizlikle yürüttükleri kurtarma çalışması sonucunda anne ve yavruları bulundukları yerden alınarak Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağına getirildi.



"Yavruları kaybetmek üzereydik"

Ekipler tarafından Sokak Hayvanları Barınağına getirildiklerinde anne ve yavru köpeklerin durumlarının ağır olduğunu ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan "Yavru köpeklerin tüm vücudu, anne köpeğin ise bir kısmı zifte bulanmış durumdaydı. Veterinerlerimiz, hareket edemez halde olan yavruları kaybetmek üzere olduklarını belirttiler. Özenli bir çalışma sonucunda zifti vücutlarından tamamen temizlemeyi başaran ekiplerimiz hemen ardından gerekli tedavileri gerçekleştirmeye başladı" dedi.

Anne ve yavru köpeklerin ayrı bir yerde bakımlarının sürdürüldüğünü ifade eden Başkan Gürkan "Şuan anne ve yavrularının durumu gayet iyi. Bir süre daha barınağımızda misafir edeceğiz. Ardından bu üç sevimli yavruyu sahiplendirerek, yeni yuvalarına uğurlayacağız" dedi.



"Türkiye’nin en iyi hayvan barınaklarından birine sahibiz"

Özverili çalışmaları için barınak çalışanlarını takdir ettiğini belirten Gürkan, "Türkiye’nin en iyi barınaklarından birine sahibiz. Bunu biz değil, başka illerdeki barınakları gezip gören hayvanseverler söylüyor. Sevimli dostlarımız için şartları iyileştirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhbarda bulunarak ekiplerimizi durumdan haberdar eden vatandaşımıza da duyarlılığı için teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA