Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova Belediyesi Umut Merkezi bünyesinde Gaziosmanpaşa ve Bayraktepe mahallelerinde oluşturulan Saklamıyorum Paylaşıyorum Merkezlerinin hizmet vermeye devam ettiği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 'Sizin fazlanız başkasının eksiği olabilir' sloganıyla çalışmalarını yürüten Saklamıyorum Paylaşıyorum Merkezlerinde, ihtiyaç sahibi vatandaşlara kıyafet ve çeşitli ev eşyaları teminine devam ediliyor.

Merkezlere gönderilen eşyaların Umut Merkezi çalışanları tarafından kontrol edildiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

'Gözden geçirilen kıyafetler ve eşyalar ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza bu merkezlerden ücretsiz olarak veriliyor. Ocak ayından mayıs ayına kadar 57 eşya ve bin 65 giysi ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz olarak verildi. Kampanyaya katılıp destek vermek isteyen vatandaşlarımız Yalova Belediyesi Çözüm Noktaları ve Umut Merkezleri’ne başvuru yapabileceği gibi büyük ev eşyası katkısı sağlamak isteyen vatandaşlarımız ise 0226 811 59 00-01 numaralı telefonlardan eşyalarının teslim alınmasını isteyebilirler.'

- Yalova'da alt ve üstyapı çalışmaları

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman 13 mahallede aynı anda devam eden çalışmaları denetledi.

Salman, mahallerde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Salman, şunları kaydetti:

'Seyrantepe'yi mahalle yaptıktan sonra burada eksikleri tespit ettik. Acil yapılması gereken yol tamiratlarını gerçekleştirdik. Ek kanalizasyon hatlarını yaptık. Mahallemizin en büyük sorunu suydu içme suyu ana hattını mahalleye kadar yeniledik. Yaz sezonu ile birlikte 3,5 kilometre yeni ishale hattı ve 5 kilometre mahalle içi içme suyu hatları komple yenilenecek. Böylece yaz aylarında yaşanan su kesintileri tamamen ortadan kalmış olacak. 13 Mahallemizin 13'ünde de çalışma var. Yalova'da Türkiye'nin en büyük cemevi ve kültür merkezi projesini gerçekleştirdik. Tamamlanma aşamasına geldi. Yaklaşık maliyeti 10 milyon lira. Yalova her geçen gün büyüyor, değişiyor. Belediye olarak biz de bu değişime ayak uydurup vatandaşlarımızın taleplerine cevap verecek bir Yalova'yı inşa ediyoruz.'

Kaynak: AA