TÜB Selanik'te Tanıtılacak

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB), 14. Uluslararası Selanik Kitap Fuarı kapsamında gerçekleştirilecek 'Türk Eğitim Günleri'ne katılacak.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden (ÇOMÜ) yapılan açıklamada, TÜB üyesi olan ÇOMÜ, Trakya Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi olmak üzere Türkiye'den beş üniversitesinin rektör ve yöneticilerinin katılacağı 14. Uluslararası Selanik Kitap Fuarı'nda, üye üniversitelerin eğitim programlarını, akademik imkanlarını, yayın faaliyetlerini uluslararası boyutta tanıtma fırsatı bulacağı belirtildi.

Açıklamada, bu yıl 20 bin ziyaretçinin katılması beklenen fuarın 4 gün süreceği ifade edilerek, şu bilgilere yer verildi:

'Gerçekleştirilecek temaslar ile başta Selanik'teki üniversiteler olmak üzere Yunanistan'daki üniversiteler ile ortak proje, araştırma, eğitim-öğretim, öğrenci-öğretim elemanı değişimi ve akademik işbirliği imkanlarını geliştirmek hedeflenirken lisans ve lisansüstü seviyede yurt dışında eğitim görmek isteyen Yunan vatandaşı gençlere Türkiye'de eğitim görme imkanı sunmak ve iki ülke arasında uzun vadeli olarak ekonomik, siyasi ve kültürel işbirliğini geliştirmek amaçlanıyor.'

Kaynak: AA