''Tasarım Tomtom Sokakta'' Etkinliği

Beyoğlu'nda, 150'nin üzerinde tasarımcı ve sanatçının katılımıyla 14 Mayıs'a kadar sürecek etkinlikte, 30'un üzerinde atölye ve söyleşi ve canlı performanslar gerçekleştirilecek.

Beyoğlu'nda, 150'nin üzerinde tasarımcı ve sanatçının katılımıyla gerçekleştirilen ''Tasarım Tomtom Sokakta'' etkinliği başladı.

QNB Finansbank sponsorluğunda Tomtom Mahallesi'nde düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ilçenin her zaman kültür ve sanatın merkezi olduğunu söyledi.

Beyoğlu'nda sanatın farklı disiplinleriyle ilgili çalışmalara destek verdiklerini belirten Demircan, şöyle devam etti:

''Tasarım da bizim için kıymetli. Geleneksel hale gelmiş birçok etkinliği Taksim Meydanı'nda ve farklı alanlarda yapmaya gayret ediyoruz. Burada sivil ve kendinden gelişmiş Tomtom Sokağın çevresinde bulunan tasarımcılar bir araya geldi. Çok değişik ürünleri ilgilisine sunuyorlar. Onları çok başarılı buldum ve onlara Taksim'de de bir etkinlik teklif ettim. Bütün İstanbulluları, Beyoğlu'na gelmeye ve bu tasarımcıların yaptığı güzel harika şeyleri görmeye davet ediyorum.''

Tomtom Design Management İcra Kurulu Üyesi Hakan Kodal da etkinliği, bu yıl ikinci kez düzenlediklerini belirtti.

Beyoğlu'nun kültür ve sanatın merkezlerinden olduğunu dile getiren Kodal, ''Biz de Beyoğlu'nun bir parçacı olarak buradaki tasarımcılarla, işletmecilerle 4 gün boyunca bütün İstanbul halkını buraya bekliyoruz. Amacımız Milano'daki tasarım haftasının paralelinde yapılan o mahalle etkinliklerini başarabilmek ve sadece Türkleri değil, yabancıları da yabancı tasarımcıları da buraya çekmek.'' değerlendirmesinde bulundu.

Atölye, söyleşi ve canlı performans gibi 30'ün üzerinde aktivitenin gerçekleştirileceği ''Tasarım Tomtom Sokakta'' etkinliği, 14 Mayıs'ta sona erecek.
Kaynak: AA