Tarihi Yapı Huzurevi Oldu

Bursa’da, ‘Şükufe-Hamdi Sami Gökçen Huzurevi, Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Tarihi Yapı Huzurevi Oldu
Gökçen ailesi tarafından Maksem Ali Paşa Mahallesi’nde yaptırılan ‘Şükufe - Hamdi Sami Gökçen Huzurevi’nin Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmesi ile ilgili protokole imzalar atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Memduh Gökçen ile Celal Gökçen, Ferruh Kefeli ve Dr. Kemal Mataracı tarafından imzalanan protokole göre, kısa süre sonra faaliyete başlayacak tesisin belediye huzurevine ek bina olarak hizmet vermesi hedefleniyor.

Başkan Recep Altepe, “Bursa’nın tam kalbinde, Maksem’de, huzurevi olarak faaliyet gösterecek olan güzel bir tesis. Gökçen ailesi tarafından şehre kazandırıldı. Tarihi sivil mimarlık örneği yapı, Gökçen ailesinin daha önce mülk sahibi olduğu bölgede yapıldı. Tesis, Bursa’da önemli bir eksikliği giderecek” diye konuştu.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle huzurevi olarak hizmet verecek olan tesisin, huzurevinde kalacak vatandaşlara şehirden kopmadan yaşama imkanı sunacağını sözlerine ekledi.

Memduh Gökçen, yaklaşık 300 senelik evlerini restore ettiklerini söyleyerek, “Annemin ve babamın arzusuydu. Onu yerine getirebildiğimiz için mutluyum. Bursa’mız için hayırlı olsun” dedi.

Huzurevi, 23 oda ve 50 yatak kapasitesi ile yaşlılara hizmet verecek.
Kaynak: İHA