Sivas'tan Kısa Kısa

Şarkışla ilçesinde anaokulu öğrencileri gösteri yaptı.

Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezinde gerçekleşen programda Merkez Anaokulu öğrencileri ront gösterisi sundu.

Programı Şarkışla Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Ergen, milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri ve veliler izledi. Öğrencilerin gösterisi törene katılanlardan beğeni aldı.

Merkez Anaokulu Müdürü Musa Ağa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul bünyesinde bulunan 7 sınıftaki 115 öğrenciyle 3 ayrı gurupta gösteri sunacaklarını, bunun ilkini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ağa, gösterilerin cuma, pazartesi ve salı günü Anafartalar Ortaokulunun salonunda devam edeceğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

- Okulda hatıra köşesi

Suşehri ilçesinde bir okulun duvarı boyanarak, fotoğraf çekimi için hatıra köşesi yapıldı.

İlçede bulunan Toki Kösedağ İlk ve Orta okulu duvarında oluşturulan hatıra köşesindeki ilk fotoğrafı okul öğretmenleri çektirdi.

Okul Müdürü Hüseyin Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşlık ve dostlukların fotoğraflarla ölümsüzleştirilmesi amacıyla böyle bir köşenin oluşturulduğunu söyledi.

Hatıra köşesindeki ilk fotoğrafı okul öğretmenleriyle gerçekleştirdiklerini dile getiren Tuncer, şunları kaydetti:

'Hepimizi devlet memuruyuz, bugün buradayız, yarın başka yerdeyiz. Yıllar sonra bu fotoğrafa bakıldığında hangi yer olduğunu unutmamak adıyla böyle bir köşenin oluşturulmasını sağladık. Yıllar sonra torunlarımız dahi baksa Suşehri'nde böyle bir okul varmış, babamız, dedemiz bu okulda görev yapmış diyebilecektir.'

Kaynak: AA