Siirt Üniversitesinde Mezuniyet Heyecanı

Siirt Valisi Tutulmaz: 'Aldığınız eğitimi insan ve vatan sevgisiyle süsleyebilirseniz o zaman çalışma hayatınızda başarılı olursunuz ve aldığınız eğitimin de karşılığını vermiş olursunuz'.

Siirt Üniversitesi (SİÜ) 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni yapıldı.

Vali Mustafa Tutulmaz, Kezer Yerleşkesi Stadı'nda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, mezun olan gençlerin bu ülkenin önemli bir beşeri sermayesi olduğunu söyledi.

Öğrencilere tavsiyerlerde bulunan Tutulmaz, şunları kaydetti:

'Hayat her zaman düz gitmiyor. Zaman zaman sıkıntılarla karşılaşılıyor, zaman zaman iyi gidiyor. Sıkıntıları aşmanın yolu kendinizi iyi yetiştirmenizden geçiyor. Bunun yanında aldığınız eğitimin, bilimin insanlığa yönelik faydalı şekilde kullanılmasından geçiyor. Eğer aldığınız eğitimi insan ve vatan sevgisiyle süsleyebilirseniz o zaman çalışma hayatınızda başarılı olursunuz ve aldığınız eğitimin de karşılığını vermiş olursunuz.'

SİÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Erman da 10'uncu yılını geride bırakan üniversitenin bu yıl 2 bin öğrenci mezun ettiğini söyledi.

Üniversitenin 3 fakülteyle eğitime başladığını hatırlatan Erman, 'Gelinen noktada 7 fakülte, 4 yüksekokul, 4 enstitü, 5 meslek yüksekokulu ve 15 araştırma ve uygulama merkezine ve 12 bin 500 öğrenci sayısına ulaştık.' dedi.

Konuşmaların ardından üniversite, fakülte, bölüm ve programlarında dereceye giren öğrencilere başarı belgesi verildi.

Tören, keplerin havaya fırlatılmasının ardından sanatçı Kıraç'ın konseriyle sona erdi.
Kaynak: AA