Sarıkamış Değişim Derneğinden Kınama

Sarıkamış Değişim Derneği Başkanı Salim Ucan, bir televizyon programında Atatürk'e hakaret edildiği iddiasıyla kınama mesajı yayımladı.

Dernek Başkanı Ucun mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ailesine yapılan haksız ve mesnetsiz eleştiriler karşısında toplumun bütün kesimlerinin harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çok sayıda savaşa komutanlık ettiğini anımsatan Ucun, 'Atatürk, yaptığı ilke ve inkılaplarla kurtuluş mücadelesi vererek zafer elde eden Anadolu halklarının huzuru için bir ömrü heba etmiş bir liderdir. Onun kurduğu Cumhuriyet'te onun sağladığı imkanlarla okumuş günümüz sözde bazı tarihçileri Atatürk'e ve onun ailesine saldırma cüretinde bulunuyorlar. Bütün bu olup bitenlere karşı Cumhuriyetimizin onurlu savcıları elbette gereken adımları atacaklardır. Lakin Bizlerde içimizdeki bu tarz beyni başka güçlere kiralanmış insan müsveddelerine gereken tepkiyi göstermeliyiz. Ulu Önder Atatürk'ün emanetçileri olarak bu şeref ve haysiyet yoksunlarını kınıyoruz.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA