Reyhanlı Saldırısında Hayatını Kaybedenler Anıldı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013’te iki bombalı araçla yapılan terör saldırısında yaşamını yitirenler, 4. yılında düzenlenen törenle anıldı.

Reyhanlı Saldırısında Hayatını Kaybedenler Anıldı
Kaymakam Tuncay Dursun, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Jandarma Komutanı Binbaşı Hacı Nuri Ünal, Emniyet Müdürü Nadir Örten, hayatını kaybedenlerin yakınları, vatandaşlar, belediye binası önünde toplandı. İlk patlamanın yaşandığı belediye yakınındaki alana çiçek bırakılırken, daha sonra kortej eşliğinde ikinci patlama alanı olan 11 Mayıs Şehitler Anıtı’na hareket edildi. Ellerinde Türk bayrakları ve yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını taşıyan aileler, yol boyunca teröre lanet ederek, "Şehitler ölmez vatan bölünmez, Reyhanlı uyuma şehidine sahip çık" diye slogan attı. İkinci saldırının olduğu yere gelindikten sonra burada saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra ölenlerin isimleri okunarak anma törenine katılanlar hep birlikte ’burada’ diyerek cevap verdi.

Kardeşi Murat Yelliz’i kaybeden Serkan Yelliz yaptığı konuşmada, “Terör günümüzün en büyük insanlık suçudur. Kimden ve nereden gelirse gelsin sonunda acı vardır. Terörü ancak insanlıktan çıkmış kişiler yapar ve savunur. Terörü destekleyenler de en az terör eylemlerini gerçekleştirenler kadar suçludur. Terörü yok etmenin en önemli yolu, toplumun dimdik ayakta durarak terörü gerçekleştirenleri lanetlemesidir. Çünkü hiçbir problem terörle çözülemez ve terörün savunulacak hiçbir yönü yoktur” dedi.

Reyhanlı’nın 11 Mayıs 2013’te çok büyük bir terör saldırısına uğradığını ve canların yandığını söyleyen Yelliz, "Yuvalar dağıldı. Anlatılmayacak kadar büyük acılar yaşandı. Biz terör mağduru değiliz, bizler şehit aileleriyiz ve hayatını kaybeden yakınlarımıza ‘şehit’ unvanının verilmesini istiyoruz. Bizler acıların en büyüğünü yaşadık. Tarifi yapılamayacak kadar büyük olan bu acı asla geçmez" diye konuştu.

Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi de 11 Mayıs günü canilerin Reyhanlı’yı kana buladıklarını ifade ederek, "Bizlere yaşattıkları kötü günlerin en acısını yaşasınlar. Hak ettikleri cezayı da en kısa zamanda alacaklardır" dedi.

Kaymakam Tuncay Dursun ise bundan böyle bu tür acı olayların yaşanmaması temennisinde bulundu.

Kur’an-ı Kerim okunmasından sonra İlçe Müftüsü Murat Akçay, hayatını kaybedenler için dua etti.

Saldırıda gelini Nadire Kuvvet ile torunu Fatma Nur Erboz’u kaybeden Döne Kuvvet, acılarının büyük olduğunu söyleyerek, “Rüyamızda ve hayalimizde yoktu. Aniden patlama oldu ve 53 kişiyi kaybettik. Suçları, kabahatleri neydi, savaşta mı öldüler, bu kadar cana kıydılar. Alevlerin içindeydim. O anda yer gök bir oldu. Neye uğradığımızı şaşırdık. Devlet büyüklerimiz bizlere sahip çıktı” diye konuştu.

Hatice Erboz ise, “Mutsuzuz, Anneler Günü bizim için yok. Artık kutlamıyoruz. Ülkemizde artık böyle acılar yaşanmasını istemiyoruz. Yaşamını yitirenleri ömür boyunca unutmayacağız. Acılarımızın unutulmamasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu arada Safiye Cemre Elver’in yazdığı ’Karanlık 11 Mayıs’ kitabının tanıtımı belediye salonunda gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA