Polis Olma Hayalleri Gerçek Oldu

İçel'de polis olma hayali kuran 4 engeli, polis kıyafetleriyle temsili olarak trafik denetimi yaptı Engelli Avcı: 'Suç unsuru yoktu bütün şoförleri bıraktım'.

İçel'de hayalinde polis olmak yatan engelli 4 öğrenci, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerince kendilerine hediye edilen polis üniforması giyip trafik denetim uygulamasına katıldı.

Engelliler Haftası kapsamında engellilerle bir araya gelen İçel İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, polis olmak isteyen 4 engelli öğrencinin hayalini gerçekleştirdi.

Engelli bireylerden ikisine trafik, ikisine yunus tipi üniforması giydiren ekipler, engellilerle İçel Bölge Trafik Şube Müdürlüğü önünde trafik uygulaması yaptı.

Uygulamada, polis olma hayallerini gerçekleştiren engelliler, ekiplerin nezaretinde araçları durdurup şoför ve araçların ehliyet ve ruhsat kontrolleri ile telsiz yardımıyla plaka sorgularını yaptı.

Heyecanlı oldukları gözlemlenen engelliler, yunus ekiplerinin motorlarıyla da görev yaptı.

Engellilerin katıldığı uygulamayı aileleri de gururla izledi.

- En büyük hayalleri gerçekleştirildi

Uygulamaya katılan engellilerden epilepsi hastası Baran Ormancı, çok heyecanlandığını ve mutlu olduğunu söyledi.

Yaptığı uygulamayı anlatan Ormancı, şoförlere ehliyet ruhsat sorduğunu ancak tüm şoförlerin eksiksiz olduğunu belirtti.

Annesi Güner Ormancı da oğullarının ve kendilerinin uygulama dolayısıyla çok mutlu olduğunu söyledi. Oğlunun dünden beri elinde kıyafetini gezdirdiğini ve heyecandan havale geçirdiğini anlatan Ormancı, 'Oğlum epilepsi hastası olduğu için heyecandan gece havale geçirdi. Sonra uyudu tüm gece bunu bekledi.' dedi.

Yunus kıyafeti giyen Emirhan Avcı da polis olarak araçları kontrol ettiğini ve sorgu yaptığını söyledi. Bagajı açıp araçta arama yaptığını anlatan Avcı, 'Suç unsuru yoktu bütün şoförleri bıraktım.' diye konuştu.

Anne Avcı ise oğlunun en büyük hayalinin polis olmak olduğunu aktardı.

Baba Onay Avcı da oğlunun evde polis üniforması olduğunu belirterek, 'Her gün giyer bizi tutuklar. Çok mutlu oldu sevindik. Emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA