Patnos'ta Öğretmenler Arası Futbol Turnuvası

Patnos ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Patnos Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ve Eğitim Bir-Sen Patnos Temsilciliğince 'Spor Yapalım, Dostluk Kazansın' sloganıyla yapılan futbol turnuvası sona erdi.

Bir ay süren ve 27 takımın katıldığı turnuvanın final mücadelesi, Patnos YBO ve Adnan Menderes Mesleki Teknik Anadolu Lisesi arasında yapıldı. Patnos YBO rakibini 5-4 yenerek turnuvanın şampiyonu oldu. Ergençli Ortaokulu ise turnuvada 3'üncü oldu.

Milli Eğitim Müdürü Talat Toy, yaptığı konuşmada, önce öğrencilere sonra toplumun bütün kesimlerine örnek olunması gerektiğini söyledi.

İlgi duyulan spor alanında destek verdiklerini anlatan Toy, 'Turnuvaya katılan öğretmenlerimizi, hakemlerimizi, müsabakaların baştan sona yapıldığı İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü kompleksi çalışanlarını canı gönülden tebrik ediyorum.' dedi.

Eğitim Bir-Sen Patnos Temsilcisi Fikret Ayaz ise 15 Temmuz sürecini yaşamış bir millet olarak geleceğe daha sağlam bakmak ve geçmişten iyi dersler çıkarmak adına bu tarz turnuvaların düzenlenmesinin faydalı olacağını söyledi.

Sporun birleştirici ve kaynaştırıcı özelliğinin farkında olduklarını dile getiren Ayaz, 'Dileğimiz bu etkinliğin eğitim camiasını kaynaştırması, yeni dostlukların başlangıcı olmasıdır. Bu organizasyon ile kaynaşmayı sağladık. Katılımcılara, yöneticilere teşekkür ederim.' diye konuştu.

Final müsabakasını Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdulhalik Tunç, İlçe Müftüsü Lütfi Kocatürk, okul müdürleri ve öğrenciler izledi.

Kaynak: AA