'Ofisler Ve Konferans Salonlarında Yeni Nesil Koltuklar Tercih Ediliyor'

Tuna Girsberger’in Genel Müdürü Mehmet Arda, Doğanın zekâsından ilham alan bir tasarım olarak tanımlanan Linq ile bir kullanıcının ihtiyacı olabilecek tüm ergonomik fonksiyonları bir araya toplamayı hedeflediklerini söyledi.

'Ofisler Ve Konferans Salonlarında Yeni Nesil Koltuklar Tercih Ediliyor'
Ofis koltuklarında 127 yıllık deneyime sahip dünya markası Girsberger ve 47 yılı aşkındır Türkiye’nin önde gelen ofis mobilya markalarından Tuna Ofis’in ortak üretim tesisi kurarak oluşturduğu Tuna Girsberger’in Genel Müdürü Mehmet Arda, son zamanlarda sıkça kullanılmaya başlanan yeni nesil ofis koltukları hakkında bilgi verdi. Ofisler ve konferans salonlarında yeni nesil koltuklar tercih edildiğini belirten Arda, yeni ürünleri Linq için “Doğanın zekâsından ilham alan bir tasarım olarak tanımlanan Linq ile bir kullanıcının ihtiyacı olabilecek tüm ergonomik fonksiyonları bir araya toplamayı hedefledik” dedi.

“İnsan sağlığına uygun inovatif koltuklar tercih edilmeye başlandı”

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de uzun çalışma saatleri sonucu ortaya çıkan bel ve boyun ağrılarına dikkat çeken Arda, “Yaşanan sırt, boyun, baş ağrısı, konsantrasyon eksikliği ve yorgunluk gibi rahatsızlıklar, firmaların yüksek sınıf çalışma koltuklarını tercih etmesine neden oluyor. Özellikle konferans salonları ve ofislerde insan anatomisine uygun ergonomik ürünler ön plana çıkıyor. Konferans turizminin önde gelen ülkelerinden biri olan Türkiye’de çalışma alanları, konferans salonları ve ofislerde insan sağlığına uygun inovatif koltuklar tercih edilmeye başlandı” diye konuştu.

“Linq ortak alanlar ve çalışma alanları için tasarlandı”

Ayarlanabilir yükseklik özelliğe sahip, kullanıcıların rahatça arkasına yaslanmasını sağlayan koltuk iskeletine görünmeyecek sekilde entegre edilmis akıllı egilme mekanizmalarıyla donatılmış koltukların daha fazla tercih edileceğini aktaran Arda, “Aynı zamanda farklı alanlarda çok amaçlı kullanılabilen tasarımlar tüketicilerin ilgisini çekiyor. Üstün standarttaki ürünleriyle modern ofisler oluşturan Tuna Girsberger’in yeni ürünü Linq ortak alanlar ve çalışma alanları için tasarlandı. Tuna Girsberger markasıyla kullanım kolaylığı sağlayan hem tasarım hem de ergonomik ürünler ortaya çıkardık” ifadelerini kullandı.

“Linq’de hem tasarımı hem de kullanım kolaylığı ön planda”

Her zaman ergonomik bir koltuğa sahip olmanın yeterli olmadığı görüşünde olduklarını bildiren Arda, “Yapılan araştırmalar; ergonomik koltuk sahibi çoğu çalışanın, koltuğun fonksiyonlarını bilmediğinden koltuğu bedenine göre doğru ayarlamadığını ve doğru şekilde kullanamadığını gösteriyor. Biz de, Linq ile tasarımı ön planda bir koltuk hedeflerken aynı zamanda kullanım kolaylığına da sahip olmasını istedik” açıklamalarında bulundu.

Kullanım kolaylıgı ve tasarımıyla ortak alanlar ve çalısma alanları için Linq’in ideal bir ürün olduğunun altını çizen Arda,“Linq çalısma koltukları sırt yapısıyla nefes alabilen bir özelliğe sahip. Tasarımcı Jonathan Preswich tarafından Tuna Girsberger için tasarlanan Linq çalışma koltuğu, 5 yıl garantili satışa sunuluyor” dedi.

Kaynak: İHA