Niğde Belediyesinin Düzenlediği 'Girişimcilik' Kursu Tamamlandı

Niğde Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle açılan girişimcilik kursu sona erdi.

Niğde Belediyesinin Düzenlediği 'Girişimcilik' Kursu Tamamlandı
Kursa katılan 28 kursiyer, eğitimlerini başarıyla tamamlayarak belge almaya hak kazandı.

2 Mayıs 2017 tarihinde başlayan ve 32 saatlik eğitimden oluşan kurs 07 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapıldı. 30 kişinin katıldığı Girişimcilik Kursu’nda 28 kişi başarılı olarak belge aldı.

Girişimci adayların her zaman desteklenmesi gerektiğini söyleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ‘’ Kursumuzu başarıyla tamamlayan kursiyerlerimize Başarı Sertifikası veriyoruz. Vermiş olduğumuz eğitim içeriğinde KOSGEB destekleri, yeni iş kuranlara dönük desteğin mevzuatı, başvuru aşamaları ,iş planın hazırlanması , pazar araştırmasının yapılması , yönetim planı oluşturulması ve yatırım fizibilitelerinin yapılması konuları işlendi. Eğitim sonrasında kursiyerlerimize verilen desteklerle sektöre yeni iş sahibi kazandırılmasının ekonominin ve istihdamın canlanmasına da katkı sağlayacaktır. " diye konuştu.

Sertifika alan katılımcılar, yeni bir iş kurmaları halinde KOSGEB ’in Girişimcilik Destek Programı kapsamında 50 bin liraya kadar olan hibe, 100 bin liraya kadar olan faizsiz kredi desteklerinden faydalanacak.
Kaynak: İHA