Muş'tan Kısa Kısa

Muş'ta, Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapıldı.

KYK, üniversite öğrencilerine sunduğu barınma imkanı dışında eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda yapılan faaliyetlerde de çaba gösteriyor.

Bu kapsamda KYK İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve içinde gıda paketlerinin bulunduğu yardımlar, Malazgirt'te ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi.

- TÜGVA öğrencileri gezdirdi

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen program çerçevesinde Hasköy ilçesinde öğrenim gören 47 öğrenci Akdeniz Bölgesi'ne gönderildi.

TÜGVA Temsilcisi Serdar Aksak, yaptığı açıklamada, 5 gün sürecek gezide, öğrencilerin farklı yörelerin tarihi ve turistik mekanlarını görme fırsatı bulacaklarını söyledi.

Aksak, milli değere bağlı, vatan ve millet sevdalısı gençlerin yetişmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Öğrencisi Mehmet Ali Bağrıyanık da il dışına çıkacağı içi heyecanlı olduğunu aktardı.

- Engelliler Haftası

Muş'ta Engelliler Haftası kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Belediye meydanında toplanan engelli vatandaşlar, kortej eşliğinde Valilik binasına kadar yürüdü.

Programda konuşan Vali Yardımcısı Ali Sakar, her insanın bir engelli adayı olduğunu belirterek, hükümetin son zamanlarda engelliler için önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi.

Muş Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz da engelliler için kamuoyunda farkındalığın geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Programa, Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bahri Aksoy ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA