Mesleki Eğitimi Tanıtma Ve Yöneltme Fuarı Açıldı

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme Fuarı açıldı.

Mesleki Eğitimi Tanıtma Ve Yöneltme Fuarı Açıldı
Cumhuriyet Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen fuar açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz’ün açılış konuşması ile başladı.

Gürbüz konuşmasında şunları söyledi:

“Ülkemizde mesleki eğitim gerçekten sıkıntılı ve bunu da aşmayı istiyoruz. Meslek liseleri çocuklarımızın en son gitmek oldukları bir yer değil, bilerek isteyerek gitmeleri gerektiği bir yer olduğunu düşünüyoruz. Mesleki eğitimi hem geliştirmek hemde Türkiye’de olması gereken noktaya getirmek için elimizden gelen çabayı gösterdik. Bizler istiyoruz ki tıpkı Avrupa’da, Amerika’da ve dünyanın diğer gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi özellikle iş gücü piyasasına yetişmiş teknik donamları ile meslek liseleri çok önemlidir.”

Konuşmalarının ardından ulusal ve uluslararası yarışmalarda kendi alanlarında altın ve gümüş madalya almaya hak kazanan Meslek Lisesi öğrencilerine Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer tarafından başarı belgeleri verilirken, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi bölümü öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan Anadolu ve Osmanlı motiflerinden oluşan defile izleyicilere sunuldu.

Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme fuarı açılışına CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA