Meslek Liseleri Fuarda Tanıtıldı

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde ortaokul öğrencilerine meslek liselerindeki alan ve dallar hakkında bilgi verilmesi amacı ile açılan fuarda, Mamak’ta bulunan 16 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaptığı çalışmaları tanıttı.

Meslek Liseleri Fuarda Tanıtıldı
Fuarın açılış konuşmasında Mamak’ın kendi meslek okullarıyla fuar düzenlemesinin onur verici olduğunu kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kendisinin de meslek lisesi mezunu olduğunu belirterek, meslek lisesinde edindiği bilgilerden günlük hayatta da istifade ettiğini söyledi.

Akgül, “Başarının anahtarı çalışmaktır. Gelişen teknolojiyi takip edin. İşinizi iyi öğrenin, iyi çalışın. Meslek liseli olmak ayrıcalıktır” dedi.

Bugün Avrupa’nın sanayisi gelişmiş ülkelerinde öncelikli amacın üretim olduğu ifade eden Akgül, “Üretimin temelinde ara eleman faktörü bir dinamiktir. Bu açıdan ’Meslek lisesi memleket meselesi’” diye konuştu.

Geleceğe yön verecek, ülkesine yatırımlar yapabilecek gençleri bu alanlara yönlendirmek istediklerini kaydeden Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney de, “Sizler geleceğin teminatı olarak, hem ülkemiz hem de kendi adınıza en uygun mesleği seçeceğinize hiçbir şüphemiz yok. Bizler sadece yol göstericiler olarak her zaman arkanızda olacağız. Geleneksel hale getirdiğimiz bu faaliyeti eğitim kapsamındaki okullarımızın fırsat, imkân ve avantajları hakkında bilgi sahibi olarak, verimli şekilde geçirmenizi diliyorum” dedi.

Programda ATO Meclis Üyesi Seçim Aydın ise, mesleki tanıtımın önemine vurgu yaparak hayatından bazı kesitler anlattı.

Program Mamak’ta bulunan meslek liselerinin başarılı projelerine ödül töreni ile devam etti. Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tütap İstanbul 15. Uluslararası Gastronomi Mutfak Sanatları Yarışması’nda ´Makarna Tabağı Dalı’nda ilk üç dereceyi Gül Çelik, Dilara Göçmen, Dilan Özkan’la alırken, ´Tatlı Tabağı Dalı’nda ilk üç dereceyi Melek Çevik, Fidan Arıkan, Gizem Gülmez aldı. Öğrencilere ödüllerini Çankaya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şerafettin Delialioğlu takdim etti.´Benim Meslek Lisem´ konulu kısa film yarışmasında ise birinciliği Türközü Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Fatih Onurkaya aldı. İkinciliği ´Ben de Varım´ filmiyle Çağrı Tekinbaş, üçüncülüğü ise Battalgazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Berkay Buyruk elde etti. Bu öğrenciler de ödüllerini ATO Meclis Üyesi Seçim Aydın, Mamak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Adem ÖZTÜRK ve Çıraklık Eğitim Vakfı Başkanı İbrahim Karakoç’un elinden aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mesleki Tanıtım ve Yöneltme Fuarı’na Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Gültekin, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, ATO Meclis Üyesi Seçim Aydın, iş adamları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA