Manisa Kısa Kısa

Akhisar Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası, Akhisarlı kuaförlere yönelik seminer düzenledi.

Bursa Kesim Akademisi (BUR-CUT) tarafından erkek kuaförlere saç kesim modelleri uygulamalı olarak gösterildi.

Yaklaşık 3 saat süren eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Bursa Kesim Akademisinde, komşu illerdeki meslektaşlarına eğitim verdiklerini ifade eden Bursa Berberler Odası Başkanı Mustafa Ocak, ' Bursa Berberler Odası olarak Bursa kesim Akademisini (Bur-Cut) kurduk. Meslektaşlarımızın dükkanlarda hizmet kalemlerini çoğaltabilmeleri adına günün trend modellerini berber arkadaşlarımızla paylaşıyoruz.' şeklinde konuştu.

Berberliği, kuaförlük seviyesine çıkartmaya çalıştıklarının altını çizen Ocak, 'Yaptığımız işten zevk alıyoruz, para bizim için ikinci planda kalıyor. Amacımız mesleğimizin seviyesini ve kalitesini yükseltmek.' dedi.

İlk kez berberlere yönelik bir eğitim gerçekleştirdiklerini belirten Akhisar Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Zekeriya Açıkgöz, bu gibi eğitimlerin devam edeceğini bildirdi.

- Engelliler Haftası

Salihli ilçesinde Engelliler Haftası kapsamında Özel Eğitim Uygulama Merkezindeki öğrenciler tarafından hazırlanan resim ve el sanatları sergisi açıldı.

Törende konuşan Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Mehmet Sait Batıhan, sergide merkezde eğitim gören öğrencilerin yıl boyunca hazırladıkları el işi ürünlerinde yer aldığını söyledi.

Batıhan 'Eğitimde feda edilecek tek fert yoktur felsefesiyle devam ettiğimiz eğitim yolculuğumuzda, bugün hep birlikte gereken şartlar sağlandığı ve doğru yöntemler kullanıldığı taktir de öğrenmeyen, eğitilemeyen insan olmadığını, öğrencilerimiz bu sergide gösterdi. Kendilerini kutluyorum.' dedi.

- Engelli gençler temsili askerlik içi uğurlandı

Demirci Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören 8 zihinsel engelli öğrenci için okul önünde asker uğurlama merasimi düzenlendi.

Okul Müdürü Eşref Mazılı tarafından zihinsel engelli öğrencilere kına yakılırken aileleri de duygusal anlar yaşadı.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk'ta, rehabilitasyon merkezi önünde düzenlenen asker uğurlama merasimine katıldı.

Askere gidecek olan gençlerle tek tek ilgilenen Başkan Selçuk, askerlere Türk Bayrağı, Kuran-ı Kerim ve traş takımı hediye etti.

8 engelli genç Manisa Batı Kışlada bir gün süreyle temsili askerlik yapmak üzere uğurlandı.

Kaynak: AA