Malkara'dan Kısa Kısa

Malkara Belediyesi personeline, iş sağlığı ve iş güvenliği bilincinin geliştirilmesi ve iş kazalarının önlenmesi konulu konferans verildi.

Belediyeye bağlı olarak çalışan memur, daimi işçi ve hizmet alımıpersonellerine İş Sağlığı ve Güvenliği haftası kapsamında MalkaraKültür Sarayında verilen konferansa, Belediye başkan yardımcısı Bahaettin Cömert ve Belediye Başkan yardımcısı Ahmet NazifBalcı katıldı.

Çorlu OSGB İş Güvenliği Uzmanı Çiğdem Dağlıoğlu, konferansta Malkara Belediyesi personellerine bilgilendirmelerde bulundu.

-Malkara'da 19 Mayıs etkinlikleri

Malkara Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında kros yarışmaları düzenlendi.

Malkara İshakça Mahallesi yolu ile Hüsniye Hanım Endüstri Meslek ve Anadolu lisesi arasında 3 bin metre Genç Kızlar ve 5 bin metre Genç Erkekler koşuları gerçekleştirildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğünün ve 112 sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu kros yarışmalarının 3 bin metre Genç Kızlar yarışmasında Özel İş Eğitim Okulu öğrencisi Gülcan Ihlamur, Malkara Anadolu lisesi öğrencisi Mihriban Kökdemir, Gazi Ömerbey Anadolu lisesi öğrencisi Habibe Balaban dereceye girdi.

5 bin metre Genç Erkekler yarışmasında ise Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencilerinden Mertcan Özcan, Enes Kocal ve Melih Kuş ilk üçe girmeyi başardı.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde verilecek.

-Malkara'da sağlık semineri

Malkara Toplum Sağlığı Merkezi personelleri, Talasemi konusunda seminer verdi.

İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru Hafize Ser, Talasemi ve Hemoglobinopatinin kalıtsal olarak geçen bir kansızlık hastalığı olduğunu kaydetti.

Hastalığın önlenebilir olduğunu belirten Ser, 'Talasemi korkulacak bir hastalık değildir.Taşıyıcılık ırsidir. Anne ve babadan çocuklara geçebilir ve hayat boyu devam eder. Taşıyıcılar hasta değildir. Hafif derecede kansızlık ve soluk görünüm dışında bir rahatsızlıkları söz konusu değildir. Taşıyıcılar bunu ancak özel bir kan testi ile öğrenebilirler.' diye konuştu.

Ser ayrıca, Talasemi tedavisinin oldukça zahmetli ve pahalı olduğunu, bireyin 3-4 haftada bir kan alması gerektiğini sözlerine ekledi.

Seminere, Ebe Hafize Şentürk, Ebe Fatma Arabacı ve kadınlar katıldı.

Kaynak: AA