Liseler Kendini Tanıttı

Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 8. sınıf öğrencilerinin lise tercihini kolaylaştırmak için “Lise Tanıtım Günleri” etkinliği düzenlendi.

Liseler Kendini Tanıttı
Lise Tanıtım Günleri İlkadım 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde gerçekleşti. Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavına giren ortaokul öğrencilerinin bilinçlendirilmesi için yapılan etkinlikte, çoğunluğu meslek lisesi olmak üzere 35 ayrı türde eğitim veren lise, lise tercihi yapacak olan öğrencilere bilgiler verdi.

Etkinlik hakkında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, “Tanıtım günlerindeki amacımız, özellikle 8. sınıfta okuyan ortaokul öğrencilerimizin TEOG sınavından sonra yapacakları tercihlerde isabet kaydetmeleri için liselerimizi tanıtıyoruz. Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından meslek liseleri için farkındalık yılı ilan edildi. Özellikle çocuklarımıza meslek lisesinin gördüğü işlevi bizzat görerek, yaşayarak hissetmeleri, buna göre kendilerini yönlendirmelerini arzu ediyoruz. Burada 35 ayrı türde eğitim veren liseler kendilerini tanıttılar. 8. sınıf öğrencilerinin de hangi liseyi kendilerine daha yakın buluyorsa onu tercih etmeleri yönünde bilinç oluşturmuş olduk. Bu tanıtım günlerinde meslek liseleri ağırlıklı olarak yer aldı” dedi.

Etkinliğe katılan öğrenciler zaman zaman şarkılar söyleme ve halay çekmenin yanı sıra değişik aktivitelerde de bulundular.
Kaynak: İHA