KİRADER Genel Başkanı Ve Eşinin Öldürülmesi

KİRADER Genel Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun avukatı Tunçbilek: 'Zanlının aileyle bir tanışıklığı yok. Sadece 5 Mayıs'ta meydana gelen yangında olayı o haber vermiş. Hatta yangını onun çıkardığını düşünüyoruz' 'Her ne kadar itiraf etse de söylediği olay tek kişinin yapacağı iş değil' '15 gün olmuş buraya geleli ve buraya gelen bir insanın o kuyuyu bilmesi imkansız. Çünkü çevredeki yerli vatandaş bile tam olarak kuyudan haberdar değil'

Antalya'nın Finike ilçesinde öldürülen Kiracılar Derneği (KİRADER) Genel Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşi Aysin Büyüknohutçu'nun avukatı İsmail Doğan Tunçbilek, 'Zanlının aileyle bir tanışıklığı yok. Sadece 5 Mayıs'ta meydana gelen yangında olayı o haber vermiş. Hatta yangını onun çıkardığını düşünüyoruz.' dedi.

Avukat Tunçbilek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cinayeti işlediğini itiraf eden zanlı Ali Y'ye keşif yaptırılacağını belirtti. Zanlının cinayette kullandığı silahı attığı kuyuda jandarmanın çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Tunçbilek, kuyunun olay yerinden yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta olduğunu ifade etti.

Tunçbilek, Ali Y'nin cinayeti tek başına işlemiş olacağına inanmadıklarını dile getirerek, 'Olayın şu anda ayrıntılı şekilde incelemesini istiyoruz. Çünkü olayı tek kişinin yaptığına inanmıyoruz, birden fazla kişinin bu olayın içinde bulunduğu düşünüyoruz.' dedi.

Cinayet olayının profesyonelce gerçekleştirildiğini savunan Tunçbilek, şöyle konuştu:

'Her ne kadar itiraf etse de söylediği olay tek kişinin yapacağı iş değil. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Zanlı farklı mahalleden ve aileyle bir tanışıklığı yok. Sadece 5 Mayıs'ta meydana gelen yangında olayı haber vermiş. Hatta yangını onun çıkardığını düşünüyoruz, o veya başkaları. Olayı tek başına bu zanlının yapabileceğini düşünmüyoruz. Zanlının silahı attığı yer buradan 2 kilometre uzakta ve çevredeki insanların bile bilmediği bir yer. 15 gün olmuş buraya geleli ve buraya gelen bir insanın o kuyuyu bilmesi imkansız. Çünkü çevredeki yerli vatandaş bile tam olarak kuyudan haberdar değil.'

Tunçbilek, Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun telefon ve cüzdanının zanlı tarafından çalındığını ancak evin karıştırıldığına dair herhangi bir bulguya rastlanmadığını ifade etti.

Dün, Turunçova Mahallesi'ndeki Kızılcık Yaylası'nda yaşayan KİRADER Genel Başkanı Ali Ulvi (61) ve eşi Aysin Büyüknohutçu (61), evlerinde komşuları tarafından ölü bulunmuştu. İncelemede, çiftin av tüfeğiyle öldürüldükleri belirlenmişti.

Olayın ardından soruşturma başlatan il jandarma komutanlığı ekipleri Ali Y'yi aynı mahalledeki evine düzenlediği operasyonda gözaltına almıştı. Zanlının üst aramasında Büyüknohutçu'nun evinden gasbettiği öne sürülen 2 bin lira ele geçirilmişti. Ali Y'nin, jandarmadaki ifadesinde suçunu itiraf ettiği, hasta eşinin tedavi masraflarını karşılamak için eve gasp amaçlı girdiğini, suç aleti tüfeği kuyuya attığını söylediği öğrenilmişti.

Bir dönem DSP İl Başkanlığı da yapan Ali Ulvi Büyüknohutçu, Finike ilçesindeki taş ocaklarına karşı açtığı davalar ve eylemlerle adını duyurmuştu.
Kaynak: AA