Karayolları Güvenliği Ve Trafik Haftası

Ağrı'da Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası, Akşemsettin İlkokulu'nda düzenlenen törenle kutlandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Erkan Samaraz, yaptığı konuşmada, ulaşımın hayat için önemini anlattı.

Taşıtların hayatı kolaylaştıran bir nimet olduğunu söyleyen Samaraz, 'Taşıt trafik güvenliğinin sağlanması ise olmazsa olmazlardandır. İnsan hayatının güvencesi trafik kurallarıdır.' dedi.

Trafik kurallarının ihlali neticesinde her yıl onlarca insanın hayatını kaybettiğine işaret eden Samaraz, şöyle konuştu:

'Trafik kuralı ihlaliyle onlarca insan yaralanıyor ve milyonlarca lira maddi kayıp oluşuyor. Bu kayıpların önlenebilmesi için trafik kurallarının bir yaşam biçimi olarak kabullenilmesi gerekiyor. Kurallar demetine uyma alışkanlığı kazandırılması, eğitim ve denetim gibi yöntemlerle olabilmektedir. Sonuç olarak tüm yol kullanıcılarında karayol trafik güvenliği bilinci oluşturularak 2020 yılına kadar trafik kazasında kaynaklanan ölüm oranının yüzde 50 azaltılması hedefine ulaşmak için gerekli eğitim ve denetim faaliyetlerimiz kararlılıkla sürdürülecektir.'

Konuşmaların ardından, Akşemsettin İlkokulu öğrencilerinin hazırladıkları çeşitli gösteriler sunuldu. Daha sonra çeşitli kategorilerde okullar arası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Program, stantların gezilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA