Kadınlara Özel Afet Eğitimi

BÜ Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, deprem konusunda alınacak önlemlerin anlatılması için kadınlara yönelik 'Afet Bilinçli Anneler, Bilinçli Toplumlar Yetiştirir' projesi başlattı İstanbul genelindeki 39 belediye ile ortak yürütülen proje çerçevesinde, kadınlara afetlerde alınacak önlemler konusunda eğitim verilecek, deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgilendirme yapılacak Enstitü Müdürü Prof. Dr. Özener: 'Eğitim evde başlıyor. Hepimizin ilk öğretmeni annelerimiz. Kadınlara bu bilinci verip, onların da bunları ev bireylerine, çocuklarına, komşularına bir halka şeklinde büyüyerek anlatması için afet konusunda bu temel eğitimi kazanmalarını istiyoruz'

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünce başlatılan 'Afet Bilinçli Anneler, Bilinçli Toplumlar Yetiştirir' projesi kapsamında kadınlara, deprem konusunda alınacak önlemler anlatılacak.

İstanbul genelindeki 39 ilçe belediyesi ile ortak yürütülen projede, her perşembe günü bir belediyeden 40 kişilik kadın grubuna afetlerde alınacak önlemler konusunda eğitim verilecek.

Proje koordinatörü Seyhun Püskülcü tarafından kadınlara deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgilendirme yapılacak.

Başakşehir Belediyesinden gelen 40 kişilik kadın grubunun eğitim toplantısında konuşan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, hedeflerinin özellikle kadınlar olduğunu söyledi.

Özener, eğitimin evde başladığına işaret ederek, 'Hepimizin ilk öğretmeni annelerimiz. Her şeyi onlardan öğreniyoruz. Kadınlara bu bilinci verip, onların da bunları ev bireylerine, çocuklarına, komşularına bir halka şeklinde büyüyerek anlatması için afet konusunda bu temel eğitimi kazanmalarını istiyoruz.' diye konuştu.

Depremin nerede ve ne büyüklükte olabileceğinin tahmin edilebildiğini fakat ne zaman olacağının bilinmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Özener, depreme yarın olacakmış gibi hazırlıklı olunması gerektiğini kaydetti.

Prof. Dr. Özener, eğitime katılan kadınlara teşekkür ederek, kadınların edindikleri bilgileri, eşlerine, çocuklarına, akrabalarına ve çevrelerindekilere anlatmalarını istedi.

Kaynak: AA