İstanbul'un Fethi Kutlamalarının Hazırlıkları Tamamlandı

AGD Genel Başkanı Turhan: 'İstanbul’un fethi kutlamalarına ilişkin hazırlıkları tamamladık. Bu yıl fethin 564. yıl dönümünü Kocaeli İsmet Paşa Stadyumu’nda kutlayacağız'

İSTANBUL – Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan, 29 Mayıs 2017 tarihinin İstanbul’un fethinin 564. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, 40 senedir sürdürdükleri “Fetih ve Gençlik Şöleni” programını bu yıl Kocaeli İsmet Paşa Stadyumu’nda kutlayacaklarını ifade etti.

ASKON Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Turhan, teşkilat olarak İstanbul’un fethini yarım asra yakın bir süreden beri kutladıklarını bu yıl da 60'tan fazla Müslüman ülkenin temsilcilerine, liderlerine davet gönderdiklerini, büyük bir katılımla bu yıl Fetih ve Gençlik Şöleni’ni gerçekleştireceklerini kaydetti.

Turhan, “İstanbul’umuzun fethinin 564. yıl dönümünde düzenlediğimiz bu kutlamalar tüm İslam âlemi için yeni bir kutlu yürüyüşün ayak sesleridir. İstanbul nasıl hakkın batıla üstünlüğünün timsali olmuş bir şehirse Ayasofya Camisi de İstanbul’umuzun fethinin sembolüdür. Ayasofya Camisi, 24 Kasım 1934 yılında hukuksuz bir şekilde Bakanlar Kurulu kararı ile müze haline getirilmiştir. Biz, İstanbul’un Fethi’nin 564. yıl dönümünde Ayasofya Camisi’nin açılmasını istiyoruz” dedi.

Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak fetih kutlamalarını yapacakları 13 Mayıs Cumartesi sabahı saat 03.00’da sabah namazı için Ayasofya Meydanı’nda buluşacaklarını söyleyen Turhan, 40 senedir sürdürdükleri 'Fetih ve Gençlik Şöleni'ni bu yıl Kocaeli İsmet Paşa Stadyumu'nda kutlayacaklarını ve hem sabah namazı buluşmasına hem de şölene yaklaşık 100 bin kişilik bir katılım beklediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA