İstanbul Müftüsünden Ramazan Organizasyonu Uyarısı

Müftü Prof. Dr. Yılmaz: 'Ramazanda çadır programları mutlaka Kur'an, ilahi, konuşma ve sohbet tarzı aktivitelerle zenginleştirilmesi gerekir. Bunun ramazanın ruhuna daha uygun olduğunu, değilse ramazanın bizden incineceğini düşünüyorum' 'Ramazana daha 15 gün var. 15 gün öncesinde İstanbul Müftüsü olarak bu konuda insanları ve yöneticileri uyarmış olalım. Ramazanda hayvani duygularımızı hareket ettirecek değil, insani duygularımızı harekete geçirecek programlar yapılmasını daha insani bulurum'

İSTANBUL – İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, ramazana sayılı günler kaldığını, çadırlarda sergilenen programların Kur'an, ilahi, konuşma ve sohbet tarzı aktivitelerle zenginleştirilmesi gerektiğini belirterek, 'Bunun ramazanın ruhuna daha uygun olduğunu, değilse ramazanın bizden incineceğini düşünüyorum.' dedi.

İstanbul Müftülüğünde 'Şehristanbul Buluşması' düzenlendi. Burada konuşan ve katılımcıların sorularını cevaplayan İstanbul Müftüsü Yılmaz, ramazan programı düzenleyen veya düzenleyecek belediyelere, 'ramazanın ruhuna uygun etkinlikler yapılması' konusunda uyarıda bulundu.

Belediyelerin ramazan ayı boyunca kurulan çadırlarda ve sokaklarda fakir fukaraya ihtar vermesini çok önemsediğini aktaran Yılmaz, iftarlardan sonra aynı mekanlarda yapılan eğlence programlarının oyun ve eğlence kültürüne dönüşmemesi gerektiğini söyledi.

Bu tür programlarda mutlaka Kur'an, ilahi, konuşma ve sohbet tarzı aktivitelerle zenginleştirilmesi gerektiğini anlatan Yılmaz, 'Bunun ramazanın ruhuna daha uygun olduğunu, değilse ramazanın bizden incineceğini düşünüyorum.' diye konuştu.

Yılmaz, şöyle devam etti:

'Orada bir eğlence yapılıyorsa, insanları bedii (güzel, göze güzel görünen ve sanatsal) heyecana sevk edecek değil de bedimi (bedeni, hayvani) duygulara sevk edecek bir program yapılıyorsa, bence o ramazanla çatışan bir durumdur. Belediyelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız buna fırsat vermemeli. Yakışan olan ramazanın ruhunu merkeze almaktır.'

Eğlencenin meşru olmakla birlikte uygun daire içerisinde yapılması halinde caiz olduğunu hatırlatan Yılmaz, 'Bu eğlenceyi tamamen bedimi duygulara hasretmemek o tarafa yöneltmemek lazım. Maalesef o tarafa doğru kayan ve o tarafa doğru meyleden kurumlar, veriler, durumlar olabiliyor. Ramazana daha 15 gün var. 15 gün öncesinde İstanbul Müftüsü olarak bu konuda insanları ve yöneticileri uyarmış olalım. Ramazanda hayvani duygularımızı hareket ettirecek değil, insani duygularımızı harekete geçirecek programlar yapılmasını daha insani bulurum.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA