İbrahim Erkal'ın doktorundan çok acı sözler

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Necdet Sağlam, önceki gün beyin ölümü gerçekleşen şarkıcı İbrahim Erkal'ın tıbbi destek ünitesine bağlı olarak kalp ve diğer organlarının hayati fonksiyonlarının sürdürüldüğünü belirterek, "Ancak bugün sabah saatlerinden itibaren kalp ve dolaşım sisteminde ciddi bozulmalar başladı." dedi.

İbrahim Erkal'ın doktorundan çok acı sözler
Yaşam destek ünitesine bağlı olarak kalp ve diğer organlarının hayati fonksiyonları devam ettirilen şarkıcı İbrahim Erkal'a ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlam, iki gün önce şarkıcının beyin ölümünün gerçekleştiğine dair tıbbi raporu açıkladıklarını hatırlattı.

Tabloda herhangi bir değişiklik olmadığını aktaran Sağlam, şunları kaydetti:"Beyin ölümü gerçekleştiği için biz tıbbi desteğimize devam ediyoruz. Kalp ve diğer organların hayatiyeti sürüyor.

Ancak bugün sabah saatlerinden itibaren kalp ve dolaşım sisteminde ciddi bozulmalar başladı. Bugün sayın Bakanımız da (Sağlık Bakanı Recep Akdağ) ziyaret etti İbrahim beyi ve ailesini. Bugünden itibaren diğer organların hayatiyetiyle ilgili ciddi, kritik saatlere girmiş bulunuyoruz. Tansiyon değerleri ve kalp atım sayısında da ciddi azalmalar oluyor."

"BEYİN ÖLÜMÜNÜN GERİ DÖNÜŞÜ VE HASTANIN İYİLEŞME İHTİMALİ YOKTUR"

Sağlam bir gazetecinin "Bundan sonraki süreçte ne olacak, neler bekleniyor?" sorusu üzerine ise şu değerlendirmede bulundu:"Bitkisel hayatta beyin beslenmesi ve beyinle ilgili refleksler canlı olduğu için bazı hastalar beslenebilir, bağımsız olarak solunum faaliyeti vardır. Evde dahi izlenebilir. Ancak beyin ölümü tamamen farklı olarak, beyin beslenmesi, kan akımı olmadığı, beyin hayatiyetini sürdürmediği için, onun kontrol etmesi gereken organlar üzerindeki etkisi de ortadan kalktığı için, belli bir süre sonra tıbbi tedavi desteği versek bile o organlar da belli bir süre sonra iflas edecektir. Biyolojik olarak ölüm ancak o zaman gerçekleşecektir. Bu süreci tıbbi olarak kestiremiyoruz. Ancak bugün İbrahim Erkal için ciddi, kritik saatlere girildi. Beyin ölümünün geri dönüşü ve hastanın iyileşme ihtimali yoktur."
Kaynak: AA