Engelli Oğlunun Hem Oyun Arkadaşı, Hem De Anne Ve Babası

Elazığ’da, kocası hayatını kaybettikten sonra sonra zihinsel ve bedensel engelli çocuğuna hem anne hem de baba olan 54 yaşındaki Şükriye Taş, oğluyla her gün oyun arkadaşlığı yapıyor.

Engelli Oğlunun Hem Oyun Arkadaşı, Hem De Anne Ve Babası
Merkez Doğukent Mahallesinde ikamet eden Şükriye Taş, 29 yıl önce evlendiği Şükrü Taş’tan 5 çocuğu oldu. Şükriye ve Şükrü Taş çiftinin 5 çocuğu da sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. 4 kız çocuğundan sonra dünyaya gelen Muhammed 40 günlükken geçirdiği havale sonrası hem zihinsel hem de fiziksel engelli kaldı. Şükriye Taş, 2010 yılında eşi Şükrü Taş’ı akciğer kanserinden kaybetmesinin ardından 4 kız çocuğu ile birlikte zihinsel ve bedensel engelli olan 18 yaşındaki oğlu Muhammed’in hem annesi hem de babası oldu. Oğlunun tüm ihtiyaçlarını karşılayan Taş, hayatını oğluna adadı.

Eşi Şükrü Taş ile 1988 yılında görücü usulü ile evlendiğini belirten Şükriye Taş, "İlk olarak 4 kızım oldu. Daha sonra eşim erkek çocuk istiyordu. Beşinci çocuğumuz erkek oldu ve eşim çok sevindi. Oğlum 40 günlükken havale geçirdi. Elazığ’da hastaneye götürdük ve buradan Ankara’ya havale ettiler. Oğlumun tedavisi için 3 yıl Ankara’ya gidip geldik. Daha sonra oğlumun tedavisi Elazığ’da devam etti. Oğlum o zaman bitkisel hayattaydı. O arada 2010 yılında eşim vefat etti" dedi.



İpe boncuk takıp, top oynuyorlar

Eşinin vefatının ardından tavsiye üzerine oğlu Muhammed’i Elazığ’da bir doktora götürdüklerini dile getiren Taş, "Muhammed’e bir ilaç verdiler ve o ilaçtan sonra havalesi kesildi. Muhammed yavaş yavaş ayağa kalkmaya başladı.

Babası vefat ettikten sonra bütün sorumluklar benim üzerime kaldı. Keşke Muhammed sağlıklı olsaydı onu askere gönderebilseydim ve evlendirebileydim. Şuanda Muhammed’i hem rehabilitasyon merkezine hem de eğitim uygulamaya götürüyorum. Muhammed’le günlük top oynuyoruz, ipe boncuk takıyoruz, oyunlar oynuyoruz. Günümün her saati Muhammed’le geçiyor. Allah, tüm engelli annelerine kolaylık versin" diye konuştu.

Kaynak: İHA