Engelli Çocukların Polislik Hayali Gerçek Oldu

Emniyet Genel Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte, polis kıyafeti giyen 130 engelli çocuk, zırhlı personel taşıyıcılarla temsili operasyona çıkarak bir gün de olsa hayallerini gerçekleştirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte, 130 engelli çocuk, polis üniforması giydi ve zırhlı personel taşıyıcılarla temsili operasyona çıktı.

Engelliler Haftası dolayısıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığında bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, genel müdür yardımcıları, daire başkanları ve polis üniforması giyen 130 engelli çocuk ile aileleri katıldı.

Şehitler Abidesi'nin önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, engelli çocuklardan oluşan tören takımı, polis bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde aileleri ile protokolü selamladı.

Ali Aktürk Özel Eğitim ve Uygulama Okulunda öğrenim gören 33 engelli öğrencinin davullarla ritim tutarak İzmir Marşı ve Gençlik Marşı'nı söylemesi izleyicilerden büyük alkış aldı.

Çocuklardan oluşan halk oyunları ekibinin gösterisi de ilgiyle izlendi. Bir oyun sırasında ekipten bir kız çocuğunun topladığı ve öperek protokole doğru attığı çiçekler, Bakan Yardımcısı Öztürk ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Adem Çakıcı'ya ulaştı.

- 'Aileleri çok duygulandı'

Özel harekat polislerinin gözetiminde zırhlı araçlara binen engelli çocuklar, temsili operasyona çıktı. Heyecanları yüzlerine yansıyan çocuklardan Eyüp Kaplan, teröristleri vurmak için polislik hayali kurduğunu söyledi.

Ali Aktürk Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdür Yardımcısı Selçuk Sevindi, emniyet teşkilatına organizasyondan dolayı teşekkür ederek 'Polis olmak isteyen hevesli çocuklarımız vardı. Onlara değişik bir ortam geldi. 'Hocam çok güzel bir duygu' diye bahsettiler. Aileleri çok duygulandı. Biz de çok duygulandık. Kıyafetler gerçekten kendilerine çok yakıştı. Ailelerinden ağlayanlar oldu.' dedi.

Bakan Yardımcısı Öztürk, Emniyet Genel Müdürü Altınok ve daire başkanları, polislik hayali gerçekleştirilen çocuklarla yakından ilgilendi.

Çocukların gösterilerinin ardından, Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünden bir TOMA aracının yakılan lastikleri söndürdüğü gösteri de gerçekleştirildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına bağlı Köpek Eğitim Merkezi Şube Müdürlüğü bünyesindeki görev köpeklerinin de gösteri sunduğu etkinlikte, bir narkotik madde arama köpeği çok sayıda kutu arasından uyuşturucunun saklandığı kutuyu buldu. Bomba arama köpeği de aracın bölmesine saklanan TNT patlayıcı maddenin yerini pasif pozisyona geçerek idarecisine gösterdi.

Etkinlik, engelli çocuklar ile aileleri onuruna verilen öğle yemeğiyle sona erdi.
Kaynak: AA