'Diyarbakır'a Yatırım Hamlesi Düzenleyeceğiz'

BİRKONFED Genel Başkanı Ünsal: 'Sur'da Diyarbakır'ın özellikle de turizm açısından önünü açacak bir hazırlık var. Bundan sonra Diyarbakır'ı bir yatırım şehri olarak görmek istiyoruz. Devletimizin bu anlamda sağladığı imkanları çok doğru şekilde kullanarak, buraya yatırım hamlesi düzenleyeceğiz' 'İlk olarak buraya yeni bir sanayi bölgesi kurmak konusunda projelerimiz var. Buraya yatırım yapmaya, ekmeğimizi bölüşmeye geldik'

MEHMET SIDDIK KAYA - Birleştirici İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, 'Sur'da Diyarbakır'ın özellikle de turizm açısından önünü açacak bir hazırlık var. Bundan sonra Diyarbakır'ı bir yatırım şehri olarak görmek istiyoruz. Devletimizin bu anlamda sağladığı imkanları çok doğru şekilde kullanarak, buraya yatırım hamlesi düzenleyeceğiz.' dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Ünsal, ekonomik kalkınmanın sağlanması için hükümetin sunduğu imkanları ve bu doğrultuda iş dünyası olarak bölgeye ilişkin hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Ünsal, Sur'da geçen yıl terör saldırılarının yaşandığı, çukurların kazıldığı dönemde de Diyarbakır'da bulunduğunu belirterek, iş dünyası olarak Diyarbakır'ı Doğu'nun başkenti olarak gördüklerini söyledi.

- 'Sur'daki hummalı çalışmayı yerinde gördük'

Diyarbakır ve bölgenin yıllarca terörle anıldığını dile getiren Ünsal, şöyle konuştu:

'Bundaki maksadı çok iyi biliyoruz. Ülkemizdeki birlik beraberlik duygusundan haz duymayanların, bu duygularla bir noktaya ulaşmamızı engelleme çabasıydı. Halkın gözünde bu karşılık görmüyor çünkü Sur'daki hummalı çalışmayı yerinde gördük. Güzel projeler var. Sur'da Diyarbakır'ın özellikle de turizm açısından önünü açacak bir hazırlık var. Bundan sonra Diyarbakır'ı bir yatırım şehri olarak görmek istiyoruz. Devletimizin bu anlamda sağladığı imkanları çok doğru şekilde kullanarak, buraya yatırım hamlesi düzenleyeceğiz.'

Daha önce Diyarbakır'a 400 milyon liralık yatırım gerçekleştirme sözü verdiklerini anımsatan Ünsal, kente sanayi hamlesi başlattıklarını bildirdi.

Ünsal, bu kapsamda tüm hazırlıkları yaptıklarını anlatarak, 'İlk olarak buraya yeni bir sanayi bölgesi kurmak konusunda projelerimiz var. Bunlar arasında makarna fabrikası kurma projesi var. Özellikle gübre ve tohumla ilgili birtakım çalışmalarımız var. Bundan sonra Diyarbakır'ı terörle değil, ihracat, istihdam ve sanayi ile anılan bir şehir haline getireceğiz.' diye konuştu.

- 'Yatırımlar harekete geçirilmiştir'

Diyarbakır'ın kalkındırılması, öncelikle terörden arındırılması için devletin hummalı çalışma yürüttüğünü dile getiren Ünsal, bu saatten sonra sorumluluğun iş dünyasına düştüğünü vurguladı.

'Hem iş dünyası hem de sivil toplum kuruluşları olarak Diyarbakır'da elimizden geldiğince hummalı bir çalışma ortaya koymaya hazırız.' ifadelerini kullanan Ünsal, bölgede huzur ortamının tesis edildiğini, bunu bizzat gördüklerini kaydetti.

Ünsal, 'Referandumdan sonra istikrar ve bir hamle süreci olmuştur. En azından yatırımcılarımızın, iş dünyamızın kafasındaki belirsizlik tamamen yok olmuş durumda ve Diyarbakır'da görüldüğü gibi yatırımlar harekete geçirilmiştir. Artık istihdam ortamları ve alt yapıları kurulmaya başlamıştır.' şeklinde konuştu.

İş çevreleri olarak bütün yatırımları masaya yatırmaya başladıklarını belirten Ünsal, temennilerinin Diyarbakır'da başlayan bu hamleyi devletin verdiği destekleri göz önünde bulundurarak, bölge illerine dağıtmak olduğuna işaret etti.

- 'Terör hiçbir zaman amacına ulaşamayacak'

Ne kadar büyük bir Türkiye hayali kuruluyorsa, o kadar büyük yatırımlar yapılması gerektiğine dikkati çeken Ünsal, bu manada Diyarbakırlıların yanında olmaya çalışacaklarını söyledi.

Ünsal, şöyle devam etti:

'Artık Türk-Kürt kardeşliğini çok farklı bir misyonda göstereceğiz. Biz buraya yatırım yapmaya, ekmeğimizi bölüşmeye geldik. Kürt kardeşimizin canı yanıyorsa bizim de canımız yanar. Onların maddi sıkıntısı var ise bizim de vardır. Artık herkesin arzu ettiği bir yatırım ve sanayi ağını burada kuracağız. Terörü yok edeceğiz. Terörü artık Türkiye gündeminden çıkaracağız. Terörün yerini huzur alacak. Bundan sonra ülkemizde ekonomi, istikrar, istihdam ve kardeşliği egemen kılacak çalışmalar yapacağız.'

Ünsal, Diyarbakır'da kapasitesi yüksek bir havalimanı bulunduğunu, büyük yolcu kapasitesine ulaşıldığını, dış hatların daha da aktif hale getirmesi için iş çevreleri olarak ilgili makamlarla görüşeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA