Çocuk Meclisi Üyelerinin Trafik Denetimi

Büyükşehir Belediyesi 22. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, "Karayolları ve Trafik Haftası" kapsamında, trafik polisi ekipleriyle birlikte 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda trafik denetimi yaptı. Gruplara ayrılan çocuklar, “Yaşama Yol Ver” sloganıyla, 112 Acil Sağlık hizmetlerine dikkat çeken uygulama gerçekleştirdi.

Çocuk Meclisi Üyelerinin Trafik Denetimi
Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden polislerin denetiminde yürütülen uygulamaya, İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil ekipleri de katıldı.

Meydana üniforma ve şapkalarıyla gelen küçük polisleri karşılayan trafik polisleri ve 112 Acil Sağlık Ekibi, görev paylaşımı yaparak, sürücüleri denetime ve hassas konulara dikkat çekmeye başladılar.

Trafik polisleri ve 112 Acil Sağlık Ekibi’nin rehberliğinde gruplara ayrılan çocuklar, meydandan geçen araçları durdurarak, ehliyet ve ruhsat kontrolü yaptı. Meydana girmesi yasak olan bir kamyonun sürücüsüne 95 TL, araç muayene tarihini geçirmesi nedeniyle de 95 TL olmak üzere toplam 190 TL ceza kesen çocuk polisler, emniyet kemeri takmayan bir taksi sürücüsüne de uyarıda bulunarak, bir daha kemer takmadan yakalanması durumunda mutlaka ceza yazılacağını söyledi.



Çocuklar, meydandan geçen yayalar ile araçlara, trafik işaretlerine ve ışıklara uymaları yönünde megafonla uyarılarda da bulundu. Yayalara, sürekli yaya geçitlerinden veya alt-üst geçitlerden geçmeleri önerisinde bulunan çocuklar, geçişlerde de daima sağ kulvarı kullanmalarını istedi. Çocuklar, yayaları da durdurarak, temel trafik kurallarıyla ilgili bazı sorular sordu.

-Ambulansların geçiş üstünlüğüne dikkat çektiler

Ankara 112 sağlık ekibiyle birlikte 112 acil çağrı hattının aranması gereken durumlar ile gereksiz yere aranmasının, insan hayatı yönündeki olumsuz etkilerine ve ceza gerektirdiğine de dikkat çeken çocuklar, ayrıca vatandaşlara, ambulansın geçiş üstünlüğünün olduğunu, ambulanslara yol verme kurallarını, soru-cevap yöntemiyle hatırlatarak, örnek bir çalışma yaptılar.

Daha sonra kendilerine eşlik eden trafik polisleriyle birlikte meydanda toplanan Çocuk Meclisi üyeleri, “Yaşam hakkımı lastiklerinle çiğneyemezsin”, “Hırsız malımızı, hız canımızı alır”, "Trafik kültürü kanunla değil, saygıyla gelişir”, "Hızınızla değil, dikkatinizle fark edilin”, “Kuralsız trafik, notasız müziğe benzer”, "Trafik saygı işidir, başaran çağdaş kişidir”, “Binayı ayakta tutan sağlam temeli, sürücüyü hayatta tutan emniyet kemeri”, “Sevdiğin kişi de yolları kullanıyor” sözlerinin yer aldığı pankartlarla, vatandaşlara mesajlarını ilettiler.
Kaynak: İHA