Çankaya Belediyesi'nin 'Mor Bayraklı İş Yeri' Projesi

Çankaya Belediyesince, kadın girişimcilerin kurduğu ve çalışanların yarısından fazlası kadın olan işletmeler 'Mor Bayrak' ile ödüllendiriliyor.

Çankaya Belediyesinin, kadın girişimcileri ve ekonomide kadın istihdamını desteklemek amacıyla başlattığı uygulamayla, kadın girişimcilerin kurduğu ve çalışanların yarısından fazlası kadın olan işletmeler 'Mor Bayrak' ile ödüllendiriliyor.

Çankaya Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 'Mor Bayrak' verilen işletmeleri ziyaret etti.

Taşdelen, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, toplumsal cinsiyet eşitliği uygulamalarında gösterdikleri başarıyla 'Mor Bayrak' kazanan ilk yerel yönetim olduklarını hatırlatarak, aralarında başkan yardımcıları ve müdürlerin de bulunduğu Çankaya Belediyesi çalışanlarının yarısının kadınlardan oluştuğuna işaret etti.

Kadının olduğu yerde başarının kaçınılmaz olacağının bilinciyle yenilikçi projeler ürettiklerini kaydeden Taşdelen, hazırlanan 'Yerel Eşitlik Eylem Planı' çerçevesinde kadın girişimcileri ve kadın istihdamını desteklemek amacıyla kadın girişimcilerin kurduğu veya çalışanlarının yarısından fazlası kadın olan işletmeleri 'Mor Bayrak' ile ödüllendirdiklerini dile getirdi.

'Mor Bayraklı İş Yeri' projesiyle kadın girişimcilerin sayısını artırmayı amaçladıklarını belirten Taşdelen, kadınların toplumda çağdaş ve güçlü bireyler olarak yer almalarını amaçladıklarını vurguladı.

Taşdelen, 'Mor Bayrak' almaya hak kazanan işletmeleri kutladı.

Kadınların toplumda çağdaş ve güçlü bireyler olarak yer almalarını sağlamak amacıyla başlatılan 'Mor Bayraklı İş Yeri' projesi çerçevesinde, Çankaya'da kadın istihdamına önem veren, kaliteli ve temiz hizmet sunan iş yerlerine 'Mor Bayrak' veriliyor.

'Mor Bayrak' almak için, kadın girişimci tarafından kurulan veya çalışanlarının en az yüzde ellisi kadın olan işletmeler tarafından Çankaya Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne başvuru yapılması gerekiyor. 'Mor Bayrak' almaya hak kazanan işletmeler, belge ve logoyu reklam, tabela ve menülerinde kullanabiliyor.
Kaynak: AA