Bayburt Belediye Başkanı Memiş Açıklaması

'Ekmek fiyatı 1,25 liraya çıksa da biz Belediye olarak ekmek satış noktalarımızda 1 liradan vermeye devam edeceğiz'.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, ekmek fiyatı 1,25 liraya çıksa da Belediye olarak ekmek satış noktalarında ekmeği 1 liradan satmaya devam edeceklerini ifade etti.

Memiş, 1 lira olan ekmek fiyatının 1,25 liraya yükseltilmesi dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ekmekte fiyat artışının, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından onaylandığını belirtti.

Belediye olarak hem esnafın hem de vatandaşın yanında olduğunu kaydeden Memiş, şöyle devam etti:

'Şu anın zam vakti olmadığını, onların belirlemiş olduğu zam oranının da mümkün olmayacağını belirtmek istiyorum. Çevre illerimizde yapmış olduğumuz incelemeye göre şehrimizde yapılan bu zammın yüksek olduğunu ifade ediyorum. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği böyle bir karar almış. Bu karara ilişkin yazı bizlere de ulaştı. Belediye olarak bu zamanda, bu orandaki bir zammı halkımız adına kabul etmemiz söz konusu değildir. Buna ilişkin gerekli talimatları da verdim ve itirazımızı yaptık. Böylece Bayburt Valiliği, Esnaf Sanatkarlar Odası, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odasından yetkililerin katılacağı komisyonda bu konu görüşülecek ve ekmeğin fiyatı yeniden belirlenecektir.'

Memiş, gerekirse Belediye ekmek satış noktalarını çoğaltabileceklerini belirterek, 'Vatandaşlarımız bu konuda tedirgin olmasınlar, ekmek 1,25 liraya çıksa da biz belediye olarak ekmek satış noktalarımızda 1 liradan vermeye devam edeceğiz. Ekmek bizim en temel gıda ihtiyacımız. Zamlar hepimizi ilgilendiriyor. Ekmek zammına yapmış olduğumuz itirazımızın dikkate alınacağına inanıyorum.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA