'Başarı Ve Mutluluk İçin Hayata Gülümse' Konferansı

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından 'Başarı ve Mutluluk İçin Hayata Gülümse' konulu konferans düzenlendi.

Meslek Yüksekokulu (MYO) Konferans Salonu'nda yapılan konferansa konuşmacı olarak, kişisel gelişim uzmanı Sıtkı Aslanhan katıldı.

Konferansta, çocuk gelişimi ve velilerin sorumlulukları hakkında bilgi veren Aslanhan, çocukların 14-15 yaşlarına gelinceye kadar hayatlarındaki en önemli kişilerin anne ve babaları olduğunu, bu yaşlardan sonra ise anne ve babaları ile çatışmaya başladıklarını ifade etti.

Aslanhan, gelişme dönemindeki çocukların odalarına kapanmasının birçok nedenleri olduğunu vurgulayarak, şunları dile getirdi:

'Çocuklarınız, sizinle konuşmadan odalarına kapandıklarında, saatlerce arkadaşlarıyla telefonda neler konuşuyorlar hiç düşündünüz mü? Çocuklarımızın üstünde baskı kurmadan, onlara daha verimli bir şekilde yaklaşırsak, bunun ileride getireceği yararlı sonuçları görebiliriz. Bu yüzden eğitimlerinde ve diyaloglarında kullandığımız sözcükleri önemle seçip sarf etmeliyiz.'

Arkadaş ortamları ve teknolojinin olumsuz etkilerinin çocuklara verdiği zararlara değinen Aslanhan sözlerini şöyle sürdürdü:

'Aile içinde eşler arasındaki karşılıklı diyaloglar çok önemlidir. Çocuklar çok hızlı büyür. 12 yaşında ergenlik dönemine girer ve 25-30 yaşına kadar bu devam eder. Çocuğunuzu karşınıza alın, her türlü derdini sorun. Olumsuz gördüğünüz durumlarda taviz vermeyin. Yoksa çocuk gece yarıları telefonla dert yanacak birilerini bulur. Size, yani anne, babasına söyleyemediği şeyleri, hiç tanımadığı kişilere gönül rahatlığı ile söyler. Bu da istenmeyen sonuçlar doğurabilir.'

Konferansa, Kaymakam Mustafa Altınpınar, Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Ali Özcan, kurum müdürleri, STK yöneticileri ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA