Bakan Akdağ, Erkal'ın Ailesini Ziyaret Etti

Sağlık Bakanı Akdağ, yaşam destek ünitesine bağlı olarak kalp ve diğer organlarının hayati fonksiyonları devam ettirilen şarkıcı İbrahim Erkal'ın ailesini ziyaret etti Akdağ: 'Başından beri meseleyi takip ediyorum. Biliyorsunuz hastane yönetimi, uzmanların oluşturduğu raporla beyin ölümü olduğunu açıkladı. Beyin ölümünün geri dönüşü yok. Ailenin de isteğiyle tıbbi destek devam ettiriliyor'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, yaşam destek ünitesine bağlı olarak kalp ve diğer organlarının hayati fonksiyonları devam ettirilen şarkıcı İbrahim Erkal'ın ailesini ziyaret etti.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen Akdağ, Erkal'ı yaşam destek ünitesine bağlı olarak kalp ve diğer organlarının hayati fonksiyonlarının devam ettirildiği ünitede ziyaret ederek, hastane yöneticilerinden bilgi aldı.

Ardından hastanenin yöneticileri, uzman ekip ve Erkal'ın kardeşi Abdullah Erkal'ın da bulunduğu heyetle bir araya gelen Akdağ, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakan Akdağ, Erkal'ın Erzurumlu olduğunu belirterek, 'İbrahim kardeşim, benim hemşehrim. Uzun zamandır tanıştığımız, görüştüğümüz bir kardeşimiz, değerli bir sanatçımız. Ben kendisini ve aileyi ziyarete geldim. Başından beri meseleyi takip ediyorum. İlk yattığı hastaneden bu tarafa nakledildiği andan itibaren. Biliyorsunuz hastane yönetimi, uzmanların oluşturduğu raporla beyin ölümü olduğunu açıkladı. Beyin ölümünün geri dönüşü yok. Ailenin de isteğiyle tıbbi destek devam ettiriliyor. Bu şekilde bekliyoruz biz de.' diye konuştu.

Bir gazetecinin, 'Kritik bir süreçten bahsediliyor. Neler söylemek istersiniz?' sorusu üzerine Akdağ, bu konuda hastanenin, uzmanların söylediklerine kulak verilmesi gerektiğini vurguladı.

Sağlık Bakanı Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Türkiye'de beyin ölümüne karar verilmesi için biz oldukça muhafazakar bir protokol seçmiş durumdayız. Bundan epeyce bir müddet önce, bilim insanlarımızı topladık. Onlar bir beyin ölümü karar verme protokolü oluşturdu. Bazı ülkelerde daha az sayıda hekimle, daha az sayıda karar verme parametresiyle, aracıyla beyin ölümüne karar verilebiliyor. Biz Türkiye'de bu hususta muhafazakarız. Üç hekim, muayeneler dışında birbirini destekleyen birtakım tıbbi testler... Bunlar olmadan beyin ölümüne karar verilmiyor. Aynı şekilde buradaki ekip de İbrahim kardeşimiz için kararı bu şekilde vermiş durumda. Cenab-ı Hak, hem kendisine hem tüm sevenlerine kolaylıklar versin.'
Kaynak: AA