Antalya'da Rus Uyruklu Anne Oğul Elektrikli Bisikletle Uçuruma Yuvarlandı

Antalya’nın Kemer ilçesinde kiraladıkları elektrikli bisikletle 20 metrelik kanyona yuvarlanan Rus anne oğul ağır yaralandı. Yaralılar bulundukları yerden saatler süren çalışmayla çıkarılarak tedavi altına alındı.

Antalya'da Rus Uyruklu Anne Oğul Elektrikli Bisikletle Uçuruma Yuvarlandı
Kemer’de elektrikli bisiklet kiralayan turist grubu, iddiaya göre firma yetkilisinin uyarısına rağmen ilçe merkezinden uzaklaştı ve Kuzdere Mahallesi’nin Kesme Boğazı Mevkii’ne gitti. Burada bir süre gezen grup, saat 17.00 sıralarında geri dönmek için yola çıktığında, 45 yaşındaki Oksana Popova’nın 8 yaşındaki oğlu Daniel Popov’la birlikte bindiği 07 KDT 73 plakalı elektrikli bisiklet, kontrolden çıkarak tarihi taş köprü yakınında kanyona yuvarlandı. Yakındaki restoranda bulunan Ovacık Mahallesi Muhtarı İsa Anatürk, yaralı anne oğlun çığlıklarını duyarak sağlık ekiplerine haber verdi. 112 acil sağık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi yaparken, Antalya Büyükşehir İtfaiyesi Kemer Birimi Acil Kurtarma ekibi ve jandarma ekipleri kazazedeleri bulundukları yerden çıkarmak için çalışmalara başladı.

İlk olarak Daniel Popov sedye ile düştüğü yerden çıkartılırken, annesi Oksana Popova ise itfaiye merdiveninin vinciyle yukarı çekilebildi. Kemer’de ilk kontrolleri yapılan anne oğlun vücutlarında kırıklar olduğu tespit edilerek Antalya’daki özel hastanelere sevk edildi.

Olayı ilk gören kişilerden olan Ovacık muhtarı İsa Anatürk, bir gürültü duyduğunu ve ormandan ağaç devrildiğini düşündüğünü belirterek, "Ama hemen sonra çığlıkları duyduğumda bir kaza olduğunu anladım ve ilgili yerlere haber verdim" şeklinde konuştu.

Kazaya karışan elektrikli bisikleti kiralayan firma yetkilisi Yavuz Saltabaş ise, kiralamadan önce turistlerin sürücü ehliyetlerinin olup olmadığının kontrol edildiğini, eğitim verildiğini ve kent merkezinden çıkmamaları konusunda uyarıldıklarını belirterek, kazanın meydana geldiği bölgeyi turistlerin bilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Kaynak: İHA