'Anneler Günü Yüzleri Güldürecek'

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Anneler en kutsal varlıklardır. Onlara bahşedilmiş bu günde küçücük dahi olsa bir hediye hem onların hem de esnafın yüzünü güldürecektir'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Anneler en kutsal varlıklardır. Onlara bahşedilmiş bu günde küçücük dahi olsa bir hediye hem onların hem de esnafın yüzünü güldürecektir.' ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Anneler Günü’nde en az iki milyar liralık alışveriş yapılmasının beklendiğini belirtti.

Anneler Günü'nde kartla yapılan harcamaların her yıl yaklaşık yüzde 35 arttığını vurgulayan Palandöken, esnafın söz konusu günde yapılacak alışverişten umutlu olduğuna işaret etti. Palandöken, 'Annelerimizin hakkı ödenmez ama düşünüldüklerini bilmek mutlu etmeye yetecektir. Anneler en kutsal varlıklardır. Onlara bahşedilmiş bu günde küçücük dahi olsa bir hediye hem onların hem de esnafın yüzünü güldürecektir.' değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, Anneler Günü'nde yapılan alışverişin yüzde 33'ünü 51-100 lira, yüzde 25'ini ise 101-250 lira arasında alınan hediyelerin oluşturduğunu kaydetti.

Öte yandan Palandöken, vatandaşları internet üzerinden alışveriş yaparken dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak: AA