2. Bodrum Çocuk Oyunları Ve Bilim Şenliği

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 60 okuldan 300 öğrencinin katıldığı şenlikte, öğrenciler ve öğretmenleri projelerini sergiledi.

Bodrum ilçesinde, 60 okuldan 300 öğrencinin katıldığı şenlikte, öğrenciler ve öğretmenleri birbirinden değişik projelerini sergiledi.

Bodrum Milli Eğitim Müdürlüğünce, Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi'nde '2. Bodrum Çocuk Oyunları ve Bilim Şenliği' düzenlendi. İlk, orta ve lise öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, öğrenci ve öğretmenlerin hazırladığı farklı projeler ve eski tip oyuncaklar büyük ilgi gördü.

Özellikle fen bilimleri ve meslek lisesi öğrencilerinin hazırladıkları sensörlü hidrolik otomobil, elektronik tekne, üç boyutlu lazer yazıcı, ev ısıtma sistemleri ve 850 pet şişeyle yapılan ve 400 kiloya yakın yük taşıyabildiği belirtilen proje de beğeni topladı. Bazı öğretmenlerin eski elektronik eşyaların parçalarını bir araya getirerek yaptığı sergi, öğrenciler tarafından yakından incelendi.

Bodrum Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, gazetecilere yaptığı açıklamada, hafta boyunca farklı etkinliklere ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Çocuk oyunlarının kendileri için önemli olduğuna değinen Geçin, 'Eski oyunları yeniden çocuklarımızın gündemine almayı düşünüyoruz. Bilim şenliğinde çocuklarımızın hayal dünyasını geniş tutarak, ülkemizin gelişmişliğine katkıda bulunmayı arzu ediyoruz.' dedi.

Öğrencilerin bilim, kültür ve ahlak boyutunu önemsediklerine değinen Geçin, şöyle konuştu:

'Yapacakları oyuncaklara değerlerimizi katmalarını arzu ediyoruz. 60 okulumuzun 300'e yakın projesi var. Her okul değişik sayılarda projeyle etkinliğe katıldılar. Bu projeleri hem kendi okullarında sergiliyorlar hem de Bodrum Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çatısı altında Bodrum geneline sergiliyoruz. Özellikle meslek liseli öğrencilerimiz güzel projelere imza attı. Bu projeleri geliştireceğiz.'

Öğrencilerin halk oyunları gösterisi de sergilediği şenliği, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz'ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi ilgiyle izledi.
Kaynak: AA