Ürettiği Elektriği Devlete Satıyor

Çorum’un Sungurlu ilçesinde işadamı Menderes Boynuuzun, geçen yıl kendisine ait araziye yerleştirdiği özel yapım güneş enerji panelleri ile elektrik üretip, devlete satıyor.

Ürettiği Elektriği Devlete Satıyor
Enerji alanında büyük bir yatırım için kolları sıvayan iş adamı Menderes Boynuzun, Ankara-Samsun karayolu Arabaçayı köyü mevkiinde bulunan yaklaşık 12 dönüm arazi üzerine yerleştirdiği özel yapım güneş enerji panelleri ile elektrik üretiyor.

"Çorum’un ilk onaylı projesi"

Yaklaşık 1 milyon 200 bin Euro’ya mal olan proje için 15 aydır çalıştığını söyleyen Boynuzun, bu projenin Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi tarafından 25 Haziran 2015 tarihinde onaylandığını söyledi.

Projenin Çorum’un ilk onaylı projesi olduğunun altını çizen Boynuzun, projenin onaylanmasıyla birlikte geçen yıl güneş enerji panellerini montaj ettiklerini ve elektrik üretmeye başladıklarını kaydetti.



"4 bin adet güneş paneli yerleştirildi"

Arazi üzerine 4 bin adet güneş paneli monte edildiğini ifade eden Menderes Boynuzun, "12 dönüm arazine üzerine 4 bin adet güneş paneli koyduk. Bu panellerden saatte 1.000 kWp elektrik üretiyoruz. Buda 600-700 ailenin bir günlük elektrik ihtiyacı demek. Ürettiğimiz elektriği devlete satıyoruz” dedi.

Güneş panellerinin bir Alman firması tarafından montajını yapıldığını ifade eden Boynuzun, proje için hiçbir yerden destek almadığını, kendi öz imkanlarıyla yaptığını belirtti.

Çorum’a böyle bir tesis kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum diyen Boynuzun, bu projenin devamını da getireceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA