'Uçan Süpürge' Ödülleri Sahiplerini Buldu

Festivalde bu yıl 'Onur Ödülü'ne sanatçı Kutman layık görüldü Belgesel sinemacı Çelebi 'Bilge Olgaç Başarı Ödülü', yazar Erdoğan 'Uçan Süpürge Tema Ödülü' ve genç oyuncu Uzun 'Uçan Süpürge Genç Cadı' ödülünü almaya hak kazandı Ödüller 23 Mayıs'ta düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

'20. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali' kapsamında bu yıl 'Onur Ödülü'ne sinema sanatçısı Perran Kutman layık görüldü.

Bu yıl 'Birlikte Festival Yapıyoruz' temasıyla gerçekleşecek '20. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin ödül kazanan isimleri, bir basın toplantısıyla açıklandı.

Festival Danışmanı Özge Mumcu Aybars, '20. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin bu sene 20 ilde eş zamanlı başlayacağını ve kadınlarla buluşacağını söyledi.

Aybars, 20 yıl önce önünde hiçbir örnek olmadan yola çıkmanın zorlukları bulunduğunu anlatarak, '20 yıl önce önünde örneği olmayan FIPRESCI’nın dünyada tek ödül verdiği festival sizlerin emeği ile oldu.' ifadelerini kullandı.

Festivalde bu yılın 'Onur Ödülü' tiyatro, sinema ve dizilerde canlandırdığı karakterlerle ünlenen oyuncu Perran Kutman'a verilecek.

'Sinemanın farklı alanlarından emek veren kadınların başarılarını ve emeklerini görünür kılma' amacıyla verilen 'Bilge Olgaç Başarı Ödülü'nün sahibi Documentarist İstanbul Belgesel Günleri’nin ve Hangi İnsan Hakları Film Festivali'nin kurucusu, belgesel sinemacı Emel Çelebi olacak.

'Uçan Süpürge Tema Ödülü'ne de bu yıl edebiyatçı yazar Aslı Erdoğan layık görüldü. Genç kadın oyuncuları yüreklendirmek, sinema yolculuklarını destekleyerek üretimlerine dikkati çekmek ve Türkiye sinemasında kadınlara yönelik güçlü, olumlu kadın rollerinin yazılmasına teşvik etmek amacıyla verilen 'Uçan Süpürge Genç Cadı Ödülü', genç oyuncu Ecem Uzun'a takdim edilecek.

- Festival programı

'Uçan Süpürge', Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivali ve Uluslararası Sinema Yazarları Federasyonu’nun (FIPRESCI) jüri göndererek ödül verdiği dünyadaki tek kadın filmleri festivali olma özelliği taşıyor.

20-23 Mayıs'ta düzenlenecek '20. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali', Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Çankaya Belediyesi, Açık Toplum Vakfı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Ankara Üniversitesi İletişimliler Vakfı (İLEV) ve Sheraton Otel'in desteğiyle yapılıyor.

20 Mayıs akşamı 20.00'de Karum Alışveriş Merkezi önünde 20 Mayıs akşamı saat 20.00'de açılışı yapılacak festival kapsamındaki filmler bu yıl ücretsiz olacak. Festival programına Uçan Süpürge ve KAMER'in internet sitelerinden ulaşılabilecek.

Ödül töreni de 23 Mayıs'ta Ankara Opera ve Balesi sahnesinde saat 20.00'de gerçekleştirilecek.
Kaynak: AA