TEI - TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. İle Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü Arasında İşbirliği Protokolü

Turboşaft Motor Geliştirme Projesi kapsamında TEI-TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. ve Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

9-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı - IDEF’17’nin ilk gününde Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu ile TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, Turboşaft Motor Geliştirme Projesi kapsamında motor test, modül test, komponent test ve bunlara ait yardımcı sistemlerinin tasarımı, üretimi ve üretilen sistemlerin TEI’de kurulumuna yönelik işbirliği protokolünü 10 Mayıs 2017 tarihinde imzaladı.

Protokol kapsamında Turboşaft Motor Geliştirme Projesi’ne yönelik çekirdek motor test bremzesi ile bu bremzeye ait yakıt ve yağlama sistemlerinin tasarlanması, üretilmesi ve kurulumu TEI’de gerçekleştirilece.

7 Şubat 2017 tarihinde imza töreni gerçekleştirilen Turboşaft Motor Geliştirme projesi ile bir yandan ülkemizde gaz türbinli motor tasarım, geliştirme ve test altyapıları oluşturulurken, diğer yandan da Özgün Helikopter’e güç verecek, 1400shp gücünde, tip sertifikası alınmış özgün ve milli motor, TEI tarafından geliştirilecek.
Kaynak: İHA